2020-07-06 21:13

Banca Mondială suplimentează fondurile de ajutor în contextul coronavirusului

 |  11:00

Banca Mondială a anunţat marţi suplimentarea cu 2 miliarde de dolari a fondurilor ce au ca scop combaterea efectelor economice ale epidemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Instituţia financiară anunţase pe 3 martie alocarea de 12 miliarde de dolari.

Dintre aceste fonduri, International Financing Corp (IFC), divizie a Băncii Mondiale, va avea la dispoziţie 8 miliarde de dolari pentru susţinerea companiilor private şi a angajaţilor acestora, în contextul epidemiei.

Marea majoritate a fondurilor vor fi folosite de instituţiile financiare cliente, pentru a continua să finanţeze activităţile comerciale, capitalul circulant şi oferirea de fonduri pe termen mediu firmelor private care au probleme din cauza perturbării lanţurilor de aprovizionare.

Fondurile vor mai ajuta clienţii din sectorul turismului, producţiei şi alte sectoare grav afectate să continue să îşi plătească facturile, ajutând în acelaşi timp sectorul sănătăţii, care trebuie să facă faţă cererii crescute de servicii medicale, echipamente şi medicamente.

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a spus că banca este dedicată oferirii unei reacţii rapide şi flexibile a ţărilor în curs de dezvoltare la criza în desfăşurare provocată de virus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz