2020-07-04 15:55

Băsescu schimbă aeronava prezidenţială cu un Airbus din flota TAROM

 |  16:23
Băsescu schimbă aeronava prezidenţială cu un Airbus din flota TAROM

Actualul avion prezidenţial, un Boeing 707construit în 1974, a fost înlocuit cu una dintre cele două aeronave Airbus A310 care aparţin companiei TAROM, ne-au declarat surse din MinisterulTransporturilor. Potrivit acestora, cele două avioane Airbus A 310 nu vor treceîn administrarea companiei Romavia RA, ce organizează zborurile oficiale, civor rămâne în flota TAROM. “Una dintreaeronavele Airbus A 310 a suferit anumite modificări şi dotări pentru a-i asigura confort şi siguranţă preşedintelui României. Nuse ştie dacă cel de-al doilea avion Airbus A 310 va deveni aeronavaprezidenţială de rezervă, dar acest lucru este posibil”, ne-au explicat surselecitate.

Contactat de noi, expertul înaviaţie Sorin Stoicescu, fost director al Direcţiei Aviaţiei Civile din cadrulMinisterului Transporturilor, ne-a precizat că cele două aeronave Airbus A 310 arfi trebuit să devină avioane prezidenţiale din 2004. “Acesteaeronave sunt mai flexibile şi mai potrivite pentru nevoile de deplasare ale AdministraţieiPrezidenţiale. Eu am propus din 2004 ca cele două aeronave să fie utilizatepentru zborurile şefului statului. Nu cred că se mai pot face alte prelungiride viaţă ale aeronavei Boeing 707 «Carpaţi»,şi-a «mâncat porţia» acest avion vechi de peste 35 de ani.Americanii ar putea prelua acest avion pentru sistemele Awacs. Aeronavele AirbusA 310 se pretează la astfel de zboruri”, ne-a mai declarat Sorin Stoicescu.

Preşedinţia a anunţat recent că nu a renunţatla serviciile companiei Romavia, ci compania a anunţat că nu mai poate efectuadeplasările solicitate ca urmare a situaţiei financiare dificile în care seaflă. În acest caz Administraţia Prezidenţială a solicitat efectuarea curselorspeciale companiei TAROM, în baza HG 1904/2004. Aeronava Boeing 707 a Romaviacu care efectua preşedintele deplasări oficiale, nu îndeplinea standardele dezgomot la nivel european, având o vechime de 36 de ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz