2020-06-05 01:04

Bătaie de joc. Ministerul Agriculturii a uitat să notifice Comisia Europeană

 |  16:45
Bătaie de joc. Ministerul Agriculturii a uitat să notifice Comisia Europeană

Legumicultorii români vor primi doar 30% din finanțarea europeană obișnuită în ultimii ani. 70% din finanțare s-a pierdut pentru că Ministerul Agriculturii a uitat să notifice Comisia Europeană. Fermierii pierd anul acesta 8 milioane de euro din finanțarea de la UE, potrivit Mediafax.

Emil Dumitru, secretar de stat în Ministerul Agriculturii: „Guvernul PSD a notificat la 1 august 3.450.000 de euro, aveau ocazia până la 16 octombrie să modifice suma ţinând cont de previziunile pe această schemă cu suprafeţe şi producţii, nu a făcut-o”.

Practic, un fermier va primi doar 2.300 de euro pe hectar în loc de 7.600 de euro, cât ar fi trebuit, iar banii aceştia nu vor fi suficienţi ca să-şi acopere cheltuielile.

Aurel Tănase, preşedinte Organizaţia Interprofesională pentru Produse Agroalimentare: „Dacă Ministerul Agriculturii nu şi-a făcut datoria şi nu a notificat în august, să facă bine să ia de la bugetul naţional.”

Aceste pierderi lovesc legumicultorii mai tare, după ce deja cererea pentru legume a scăzut. În această perioadă, românii cumpără mai puţin şi preferă produsele neperisabile în locul celor proaspete.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-03Parerea ta...

O PARERE
03 Apr 2020

Niste analfabeti functionali angajati pe pile. In toate ministerele este necesar reducerea schemei de personal cu 30 % si sa ramana cei cere pot face treaba cu adevarat.
O ALTA PARERE
03 Apr 2020

Ce s a intamplat era de asteptat In 2004 cand trebuia sa l votam pe Basescu ca sa nu mai fie PSDul eram la tara la o inmormantare si cand am zis ca l voi vota pe Basescu toti s au uitat mirati Daca iese Basescu adio subventii imi spuneau oameniiNu am crezut dar aveam sa traiesc o mare deziluzie Pe langa faptul ca s a distrus tot ce a facut bun PSDul am vazut ca si jaful a luat o intorsatura urata de tot iar subventiile pentru agricultori au fost inexistente Iata istoria se repeta
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine