2020-02-18 00:31

Becurile de 75W vor fi interzise pe piaţă de astăzi

 |  18:53
Becurile de 75W vor fi interzise pe piaţă de astăzi

Beculincandescent de 75 W va fi interzis în România şi în Uniunea Europeană începând de astăzi, dincauza ineficienţei energetice a acestora. Potrivit unui comunicat al ParlamentuluiEuropean, magazinele din România şi Uniunea Europeană, după ce vor epuizastocurile de becuri, nu vor mai avea voie să le mai comercializeze.

Modeleleclasice de becuri generează multă căldură comparativ cu cele noi. În plus, cunoile becuri se economisec bani - chiar dacă preţul lor de achiziţie este maimare, durata de viaţă este de şase până la zece ori mai mare decât varianteleclasice.

Anultrecut, Comisia Europeană a interzis de la comercializare becurile de 100 W,urmând ca de la anul să fie interzise becurile de 60 W, iar peste doi anibecurile de 40 şi 25 W. Becurile ineficiente din punct de vedere energetic vordispărea integral de pe piaţă din 2016.

Elevor fi înlocuite de becurile incandescente îmbunătăţite (clasa C, conformetichetei energetice, lampă cu halogen umplută cu gazul xenon), becurileincandescente îmbunătăţite (clasa B, conform etichetei energetice, lampă cuhalogen cu strat de protecţie pentru radiaţii infraroşii), lămpile fluorescentecompacte (CFL) şi diodele electroluminiscente (LED).

Susţinătoriiacestor măsuri spun că renunţarea la vechile becuri în Uniunea Europeană arputea duce la o economie anuală de energie echivalentă cu necesarul energetical României. Astfel, s-ar reduce emisiile de dioxid de carbon cu circa 15milioane de tone anual, contribuind la obiectivul UE de scădere emisiilor degaze cu efect de seră cu 20% până în 2020.

Pânăîn 2020, Bruxelles-ul estimează că se vor economisi anual aproximativ 40 TWh,reprezentând echivalentul consumului înregistrat de 11 milioane de gospodăriieuropene în aceeaşi perioadă de timp.

De asemenea, aproximativ 5 miliarde de euro vorfi economisiţi şi reinjectaţi în fiecare an în economia europeană.

Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine