2019-08-20 15:31

BLOOMBERG ne dă o veste proastă. Ce s-a întâmplat cu AVEREA românilor în ultimii 5 ANI

 |  21:08
BLOOMBERG ne dă o veste proastă. Ce s-a întâmplat cu AVEREA românilor în ultimii 5 ANI

Românii nu sunt mai bogaţi în prezent decât în urmă cu cinci ani, deşi România înregistrează cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană (UE), potrivit Bloomberg.

Institutul Naţional de Statistică (INS) a reconfirmat, vineri, estimările publicate la jumătatea lunii noiembrie, referitoare la creşterea de 8,8%, pe serie brută, a Produsului Intern Brut (PIB) în al treilea trimestru al anului trecut, faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior.

Aceasta este cea mai mare creştere economică din UE, dar această evoluţie nu se reflectă şi în averea românilor. Astfel, bogăţia ţării, calculată în funcţie de activele nete ale cetăţenilor ca parte din veniturile disponibile, a rămas la acelaşi nivel ca în urmă cu cinci ani, potrivit Bloomberg, citată de News.ro.

Pentru cei mai mulţi dintre români, cea mai mare a câştigurilor sunt cheltuite pe mâncare şi haine, în contextul în care condiţiile de trai sunt printre cele mai slabe din UE. Românii se comportă de parcă generozitatea Guvernului va continua la infinit, consideră economistul-şef al BRD, Florian Libocor.

“Cetăţenii nu au acumulat avere în ultimii ani, dar şi-au crescut gradul de îndatorare pe baza unor aşteptări pozitive. Mulţi nu au aşteptat să vadă dacă promisiunile se materializează şi au consumat mai mult, acumulând datorii. La un moment dat, o corecţie va fi inevitabilă”, a declarat Libocor, pentru Bloomberg.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-15Parerea ta...

LEVST.
15 Ian 2018

averea romanilor? Nimeni nu se atinge de ea, este bine ferecata prin bancile braziliene, elvetiene, nemtesti, etc., etc., cat si bine investita in palate prin Franta, statiuni prin Madagascar, vile prin Florida, etc., etx.,iar cei sub 0, 1 la suta dintre romani, care sunt cerberii averilor respective, muncesc din greu ca nimic sa nu se schimbe...Asa ca, romani, dormiti -ca deobicei-linistiti, averile voastre sunt bine pazite....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray