2019-10-23 06:14

BMW nu se lasă intimidat de amenințările lui TRUMP. Ce decizie a luat grupul german și nu vrea să o schimbe

 |  19:59
BMW nu se lasă intimidat de amenințările lui TRUMP. Ce decizie a luat grupul german și nu vrea să o schimbe

Producătorul de automobile de lux BMW AG a anunțat joi că își menține planurile de a deschide în 2019 o fabrică în Mexic, în pofida avertismentelor noului președinte al SUA, Donald Trump, privind introducerea unei taxe vamale de 35% pentru vehiculele brandurilor germane importate în SUA, informează Reuters, citată de Agerpres.

Într-un interviu apărut duminică în publicația germană Bild, Donald Trump a afirmat că BMW ar trebui să-și construiască noua uzină în Statele Unite deoarece ar fi "mult mai bine" pentru producătorul auto.

"Dacă vreți să construiți automobile oriunde în lume vă urez noroc. Le puteți produce în SUA, dar pentru fiecare automobil care vine în SUA veți plăti o taxă de 35%", a spus Donald Trump. "Aș dori să le transmit celor de la BMW: dacă vreți să construiți o uzină în afara SUA și aveți de gând să vindeți automobilele în SUA, fără o taxă de 35%, vă înșelați", a mai spus Trump, adăugând că producătorii auto vor trebui să își construiască uzinele în SUA.

Noul președinte al SUA a mai spus în interviul acordat Bild că Germania este un important producător auto, în condițiile în care automobilele Mercedes-Benz sunt frecvente pe străzile din New York, dar a apreciat că nu există suficientă reciprocitate între cele două părți, întrucât germanii nu cumpără automobile Chevrolet. Vânzările Chevrolet în Europa au scăzut puternic după ce firma mamă, General Motors, a anunțat în 2013 că va renunța la această marcă pentru piața europeană, urmând să se concentreze pe promovarea mărcilor Opel și Vauxhall.

Uzina din MEXIC va fi construită

Luni, directorul BMW, Peter Schwarzenbauer, a anunțat că firma își menține planurile de a deschide în 2019 o fabrică în San Luis Potosi - Mexic - unde va fi produsă gama BMW Seria 3, care va fi exportată în întreaga lume. În prezent există facilități de producție pentru gama BMW Seria 3 în Germania și China.

Luni, acțiunile grupurilor auto germane BMW, Daimler și Volkswagen au scăzut la Bursa din Frankfurt, în urma declarațiilor lui Donald Trump. Toți cei trei mari producători auto germani au făcut investiții semnificative în uzine de producție în Mexic, în ideea de a profita de costurile mai mici, și a exporta vehiculele pe piața americană, a doua cea mai mare din lume.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-16Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
16 Ian 2017

PANAMA...........CIPRU... .............TOATA MAFIA ERAU FIRME DIN GERMANIA.. ..............TERORISTII DIN DUBAI SI ARABIA SAUDI TA...BANII VENEAU DIN PAN AMA DE LA FUJITSU SIEMENS AUSTRIA...............MA FIA NAZISTO-KGB-ISTA CARE A SUSTINUT-O PE CLINTON. ..AU PERDUT MECIUL....... ...........GAME OVER
GORE
16 Ian 2017

bemve vinde masini la ti gani
MULTINATIONALE MAFIOTE
18 Ian 2017

SA FACA CONTRABANDA CU MA SINI...........LA FEL CUM A FACUT MAFIA LUI TIRIAC CU MASINILE MERCEDES DE LA JURGEN SCHREMPP....... ...........LE-AU TRIMIS I N ARABIA SAUDITA SI KUWEI T CU AVIOAANELE ARMATEI R OMANE.................... .MASINILE FURATE CU ACTE FALSE DE LA RENT-A-CAR CU GENERALII LUI TIRIAC.... .....................SI B ANII CASH LA TRAFICUL DE ARME..................... ....MULTINATIONALE MAFIOT E
Doresc sa comentezMAI VECHI...

De ce PSD + Trump = love În România, Partidul Social Democrat, în Moldova, Partidul Socialist, în Rusia, Rusia Unită (partidul lui Putin) și comuniștii chiar, au aplaudat victoria lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Trump, care a fost candidatul Partidului Republican – conservator, de dreapta - și a câștigat alegerile cu mesaje complet incompatibile cu ale unei formațiuni autentice de stânga
27 Ian 2017 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray