2020-07-09 04:55

BNR anunţă rata anuală a inflaţiei

 |  16:31
BNR anunţă rata anuală a inflaţiei

Banca Naţională a României anunţă că rata anuală a inflaţiei se va menţine în teritoriu negativ pe tot parcursul următoarelor trei trimestre.

Rata inflaţiei va reveni la valori pozitive, dar până la începutul anului 2017 se va plasa sub limita inferioară a intervalului ţintei, de 2,5% plus/minus un punct procentual.

"Noua prognoză reconfirmă perspectiva menţinerii ratei anuale a inflaţiei în teritoriu negativ pe parcursul următoarelor trei trimestre şi a revenirii ei ulterioare la valori pozitive, plasate, până la începutul anului 2017, sub limita de jos a intervalului ţintei", a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, în cadrul briefingului după şedinţa Consiliului de Administraţie al băncii centrale, citat de Mediafax.

CA al BNR a analizat joi şi a aprobat Raportul trimestrial asupra inflaţiei, care va fi prezentat luni, 9 noiembrie, într-o conferinţă de presă.

BNR a revizuit în august prognoza pentru rata anuală a inflaţiei la -0,3% pentru finele acestui an şi la 0,7% până la sfârşitul anului viitor, cu 0,5 puncte procentuale, respectiv 1,2 puncte în scădere faţă de proiecţia anterioară, urmând să intre în interiorul intervalului din jurul ţintei în T1 2017.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-05Parerea ta...

AM UITAT DE TINE!
08 Noi 2015

SUPREMĂ JIVINĂ...MARȘ ȘI CU TINE! Când te văd cu fața aia bolândă, cu aerele tale de stăpân absolut peste BNR....vezi-ți de podgoriile tale și lasă Ro.în pace! Ești dintre cei care-au făcut cel mai mare RĂU României....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz