2020-02-18 17:53

BNR cere Guvernului să RENUNȚE la celebra Ordonanța 114

 |  20:31
BNR cere Guvernului să RENUNȚE la celebra Ordonanța 114

Abrogarea Ordonanţei 114 - asta au cerut luni specialiştii Băncii Naţionale, într-o şedinţă cu Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Informaţia a fost confirmată pentru Pro TV de surse apropiate discuţiei. Studiile tehnice, făcute de Banca Centrală, arată că Ordonanţa dată la finalul anului trecut, prin care Guvernul suprataxează băncile şi companiile din energie şi comunicaţii, va afecta stabilitatea economică.

Tensiunile au fost mari. Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a venit la şedinţa acestui comitet de supraveghere macroprudențială cu o întârziere de 2 ore.

Au urmat nişte discuţii cu scântei, potrivit surselor Protv, asta pentru că Guvernatorul Mugur Isărescu împreună cu cei doi viceguvernatori - Florin Georgescu şi Liviu Voinea - ar fi cerut abrogarea Ordonanţei 114. Au pus pe masa argumente tehnice, studii concrete care arată că taxarea băncilor legată de ROBOR, plus taxarea companiilor din energie cu 2% din cifra de afaceri şi suprataxarea celor din telecomunicaţii, ar avea efecte în lanţ, care au potenţial de afectare a economiei.

Ministrul Eugen Teodorovici le-ar fi bătut obrazul oficialilor BNR, spun sursele, pe motiv că l-au criticat şi că au criticat Guvernul.

Oficial, comunicatul emis de Finanţe împreună cu BNR după întâlnire arată că s-au identificat soluții de posibile scenarii de adaptare a OUG 114/2018. Deci modificări vor fi, rămâne de văzut când anume.

Întrebat la Parlament despre acest subiect, Liviu Dragnea a refuzat să răspundă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-18Parerea ta...

ANONIM
19 Feb 2019

Deci, considerați că este firesc ca aceia care dețin valori pentru care solicită protecție din partea statului să și plătescă serviciile furnizate de stat pentru a le fi protejate acele valori, fiind servicii ale căror costuri este firesc să le plătească beneficiarii acelor servicii furnizate de stat , servicii pentru care statul efectuează cheltuieli ?
ANONIM
19 Feb 2019

Ați putea zice că domnul guvernator de la BNR a priceput cum funcționează economia de piață, că beneficiarii de servicii plătesc costurile și că nu este ca în comunism când costurile și beneficiile se împărțeau tuturor, ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine