2020-06-04 09:23

Boagiu cedează o clădire de 25 milioane de euro din centrul Braşovului. Sediul Regionalei CFR Braşov, ţinta unui mega-tun imobiliar

 |  18:06
Boagiu cedează o clădire de 25 milioane de euro din centrul Braşovului. Sediul Regionalei CFR Braşov, ţinta unui mega-tun imobiliar

În timp ce la cele trei societăţi CFR se anunţă mii dedisponibilizări, iar Ministerul Transporturilor execută administratorul căiiferate de Palatul CFR, “băieţii deştepţi” din industria feroviară prăduiesc cea mai rămas din sistemul feroviar. Dacă tot se desfiinţează Regionala CFR SABraşov, STS Trading Braşov, care funcţionează în sediul deţinut de CostelComana, patronul Regiotrans, companie ce primeşte, sub imperiul PDL, subvenţiide zeci de milioane de euro, a pus ochii pe clădirea care valorează peste 25milioane de euro. Consilierii ministrului Anca Boagiu şi angajaţii companieiCFR SA sunt pe cale să finalizeze un raport în favoarea cedării clădirii monumentaledin centrul Braşovului, imobil pe care mafia imobiliară îl poate transformaîntr-un hotel de lux.

Ziarul „Puterea“ a intrat în posesiasolicitării transmise de un anume Stinghie Neculae, directorul firmei STSTrading, direct ministrului transporturilor,Anca Boagiu, în care cere sediul central al Regionalei CFR Braşov, situat în Centrulistoric al oraşului, la schimb cu un altimobil situat într-o zonă de categorie mult inferioră. Chiar dacă sute de cereri asemănătoare au fost aruncatela gunoi sau au fost uitate prin diverse sertare, ministrul transporturilor,Anca Boagiu, şi directorii din CFR par foarte interesaţi de solicitarea acesteifirme din Braşov. “În centrul oraşului Braşov, pe strada pietonală Republicii,se află sediul Regionalei CFR Braşov, o clădire care privită din afară parepustie şi nevalorificată corespunzător, în opinia noastră. În condiţiilereducerii activităţilor feroviare dorim să vă supunem atenţiei dumneavoastrăposibilitatea unui parteneriat privind această clădire sau a unui schimbimobiliar. În cazul schimbului imobiliar vă putem oferi o clădire completrenovată cu spaţii de birouri clasa A ce depăşeşte 3.000 mp şi cu locuri deparcare proprii, pe strada Gheoghe Lazăr în Braşov, în apropiere deUniversitatea Transilvania. Dacă consideraţi că propunerile noastre prezintăinteres, vă rugăm să dispuneţi modalităţi de colaborare”, se aratăîn solicitarea transmisă ministrului transporturilor.

Surprinzător, Anca Boagiu şi-a găsit timppentru a analiza solicitarea firmei STS Trading şi i-a rugat pe secretarul general al MTI, Gheorghe Dobre, şi peconsilierul personal Gheorghe Popa să răspundăcererii “băieţilor deştepţi” din Braşov. Mai mult, Biroul Mijloace Fixe a ceruto analiză la Regionala CFR Braşov şi o “notă de informare pentru d-naMinistru”.

DirecţiaPatrimoniu din CFR SA cere estimarea costurilor de mutare

Chiar dacă secretarul general al MinisteruluiTransporturilor, Gheorghe Dobre şi consilierul personal al ministrului AncaBoagiu, încă nu s-au pronunţat în privinţa cedării clădirii emblematice aRegionalei Braşov către firma STS Trading, Direcţia Patrimoniu din cadrulcompaniei CFR SA a cerut Regionalei CF Braşov o estimare a costurilor de mutareşi reinstalare a echipamentelor aferente. “Referitorla solicitarea societăţii comerciale STS Trading privindefectuarea unui schimb imobiliar în urma căruia se preia clădirea situată înBraşov, strada Politehnicii, nr. 1, în care se află sediul sucursalei regionaleCF Braşov, vă rugăm să ne comunicaţi în regim de urgenţă o estimare acosturilor de mutare şi reinstalare a echipamentelor aferente”, se arată solicitarea semnată dedirectorul de patrimoniu al CFR SA, Dorina Voicu.

STS Trading “îşi bea cafeaua” cu ceferiştii care “trăiesc” din subvenţie

Întâmplător, firma STS Trading,al cărei director este Stinghie Neculae, funcţionează în strada Oltului nr. 2din Braşov, sediul deţinut de celebrii afacerişti din industria feroviară CostelComana şi Iorgu Ganea, patronii firmei de transport feroviar RegioTrans, careprimeşte subvenţii de zeci de milioane de euro de la stat. “Unii directori din companiacare gestionează infrastructura feroviară pun umărul la această acţiune dedevalizare a companiei. Prin cedarea clădirii din centrul Braşovului seîncurajează anumite intenţii din partea unor grupuri de interese obscure de apune mâna pe clădirea regionalei”, ne-au spus angajaţi din cadrul CFR Braşov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-04Parerea ta...

MARY
21 Noi 2010

regionala cfr brasov trebuie sa dispara pentru ca asa vrea primarul brasovului , nu este vorba doar de acesta cladire , sunt in joc zeci de hectare de teren al cfr-ului si multe altele care trebuiesc praduite. mii de angajati ai acestei regionale vor pleca acasa pentru ca asa vrea primarul . dar poate ca nu se va face voia sa si acesti cfr-isti se vor trezi la timp. RUSINE mare dl.scripcaru.
CETATEANUL
22 Noi 2010

$cripcaru, primarul portocaliu, impreuna cu acolitii $ai ne fac patinoooare,sensuri giratooori,ne cumpara autobuuuze,ne pun floriceeele, NU ne dau calduuura, dar ne mai pun niste taaaxe, ne mai ridica si masinile, calca legea si cetateanul in picioaaare. Tot asa cum a luat cu Japca Gara si linia ferata din ASTRA, de ce nu ar lua Triajul si cladirile CFR? Doar el i-a pus in functie pe directorii actuali din Brasov,asa ca i se cuvin!La bine la greu totul la PeDeLeu!STITI CE? Cinste votantilor PDL!
CETATEANUL
22 Noi 2010

PISI
22 Noi 2010

foasrteeeeeeee tareeee traim intr-o tara de rahat.....
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine