2020-04-05 19:21

Boc ameninţă cu demiteri dacă Terminalul Schengen de la Aeroportul Otopeni nu va fi gata până la 4 noiembrie

 |  15:29

PremierulEmil Boc a cerut conducerii Aeroportului “Henri Coandă” să finalizeze până la 4noiembrie lucrările la noul terminal care va deservi călători din spaţiulSchengen, avertizând că "vor cădea capete" dacă acest termen nu va firespectat, iar aderarea României la Schengen va fi astfel afectată.

ŞefulGuvernului, însoţit de ministrul transporturilor, a inspectat lucrările deimplementare a standardelor Schengen la Aeroportul Internaţional “Henri Coandă”-Otopenidin Bucureşti.

Ela arătat că lucrările sunt finalizate în prezent în proporţie de 75%, dar aatenţionat că proiectul trebuie finalizat până la 4 noiembrie, în condiţiile încare o misiune Schengen se va afla în România în perioada 15-17 noiembriepentru a verifica dacă sunt îndeplinite standardele tehnice de aderare.

"Termenulde finalizare a lucrărilor trebuie respectat, altfel o să cadă capete, căsuntem în România. Aici nu este vorba de o lucrare simplă de investiţii, estevorba de un obiectiv de interes naţional, având în vedere obiectivul Românieide integrare în Schengen în martie 2011", a spus Boc.

Premierula explicat că România trebuie să asigure membrii Uniunii Europene că aregraniţe sigure şi a inclus printre statele UE şi Norvegia, corectându-se însăimediat.

"Vremsă dăm certitudine contribuabilului european, cetăţeanului european, oriundetrăieşte el, în Germania, în Marea Britanie, în Danemarca sau în Norvegia - nu,în Norvegia nu - oriunde trăieşte cetăţeanul european, membru al UniuniiEuropene, că România va avea graniţe sigure. România este un partener credibilal Uniunii Europene, care va putea asigura securitatea fontierelor prinîndeplinirea tuturor standardelor care ţin de frontierele terestre, maritimesau navale", a spus premierul.

Construcţianoului terminal al Aeroportului “Henri Coandă” se va încheia în luna noiembrie,urmând să fie dat în funcţiune în martie 2011, odată cu aderarea României laspaţiul Schengen.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638945-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine