2020-04-03 19:21

Boc nu a plătit nici până azi panglica tăiată la autostrada Bechtel

 |  16:59
Boc nu a plătit nici până azi panglica tăiată la autostrada Bechtel

Dacă în ultimii doi ani MinisterulTransporturilor a “îngropat” aproximativ 2 miliarde de euro în autostradaTransilvania, pentru tăierea panglicii a 42 km de şosea cu patru benzi, în acestan, Guvernul nu are bani să plătească lucrările de anul trecut sau finalizareaunui “flintic” de 10 km dintre Câmpia Turzii şi Turda.

“Dacăcei 2 miliarde de euro alocaţi pentru autostrada Transilvania, în 2008 şi 2009,ar fi fost destinaţi proiectelor de pe Coridorul IV rutier, de la vama cuUngaria până la Sibiu erau şantiere de autostrăzi. Anul trecut au existat şifacturi de 50 milioane de euro pe lună, în acest an, pe primele cinci luniexistă facturi de maximum 4-5 milioane de euro pe lună”, ne-au declarat surse avizatedin Ministerul Transporturilor. Potrivit acestora, pe cele două tronsoane aleautostrării Transilvania, respectiv Câmpia Turzii-Turda şi Suplacu deBarcău-Borş, mai lucrează aproximativ 1.100 de muncitori. “Pe tronsonul Suplacu de Barcău-Borşlucrează în media 300 de angajaţi, iar pe cei 10 km aflaţi pe tronsonul CâmpiaTurzii-Turda sunt aproximativ 800 de muncitori. Nu este achitată nici o factură pentru lucăriledin acest an. Nici nu cred că se vor achita în acest an lucările la autostradaTransilvania”, ne-au spus sursele citate.

Până în prezent, Guvernul nu a alocat baniipentru plata integrală a datoriilor de peste 900 milioane de lei către companiaBechtel în contul execuţiei autostrăzii Braşov-Borş. „În acest context, până înacest moment nu au fost alocate de la bugetul de stat sume pentru plata înîntregime a datoriilor către firma Bechtel, aceasta notificând în numeroaserânduri CNADNR cu privire la reducerea ritmului lucrărilor şi, totodată, la posibilitateaconcedierii angajaţilor. Chiar şi în aceste condiţii, continuă lucrările peultimii 10 kilometri ai secţiunii 2B, Câmpia Turzii-Gilău, dar nu există ocertitudine în ceea ce priveşte data finalizării acestora”, se arată într-undocument al Ministerului Transporturilor, citat de Mediafax. Pentru derularealucrărilor în 2010, Executivul a decis să aloce 977,1 milioane de lei, încondiţiile în care numai datoriile înregistrate de către Compania Naţională deAutostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) faţă de constructorul american s-auridicat, la sfârşitul anului trecut, la 903 milioane de lei. (ŞtefanEtveş)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine