2020-02-16 21:49

Boc s-ar mulţumi şi cu câţiva kilometri de autostradă în 2010

 |  17:43
Boc s-ar mulţumi şi cu câţiva kilometri de autostradă în 2010

După ceanul trecut a „spart” aproape o jumătate de miliard de euro pentru tăiereapanglicii tronsonului Turda-Gilău, Guvernul Boc se pregăteşte să îngroape peste100 de milioane de euro pentru finalizarea a numai câţiva kilometri din AutostradaTransilvania, în acest an. Premierul Emil Boc a afirmat că, în pofidaausterităţii begetare, Guvernul îşi propune să finalizeze în acest an câţivakilometri din Autostrada Transilvania.

Dacă anul trecut, Compania Naţională deAutostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR)aplătit facturi lunare de până la 50 de milioane de euro pentru lucrări la AutostradaTransilvania, în primele şase luni ale acestui an, americanii de la Bechtel nu au emis facturi nici de 45 de milioanede euro. “ Compania de Autostrăzinu a achitat nici o factură emisă în acest an. Tronsonul de autostradăTurda-Câmpia Turzii, în lungime de circa 12 km, este evaluat la circa 160 de milioanede euro. Cei 54 km ai tronsonului de autostradă Câmpia Turzii-Cluj vor costacirca o jumătate de miliard de euro ”, ne-au declarat curse avizate.

Nici centura municipiului Iaşi nu se vafinaliza în 2010

După ce luna trecută a fost huiduit pe centura Capitalei, Emil Boc s-a mutat, la sfârşitulsăptămânii trecute, pe şoseaua ocolitoare a oraşului Iaşi. Şeful Guvernului,împreună cu directorul centurilor din cadrul CNADNR, Ovidiu Barbier, s-au aflatîn vizită pe şantierul centurii municipiului Iaşi. “Ieşenii vor scăpa decalvarul traficului greu în viitorul apropiat. În acest an, 8,5 km vor fi aduşila strat de binder, iar o parte a traficului greu din oraş va putea fi deviatpe un drum comunal, un drum judeţean şi apoi spre ieşirea din oraş. În aprilie2011 vor fi gata toţi cei 14 km din prima etapă a şoselei de centură", adeclarat Boc, citat de Mediafax. El a mai spus că în acest an Guvernul îşipropune să finalizeze centurile ocolitoare ale municipiilor Sibiu, Cluj, TurnuSeverin şi Lugoj, câţiva kilometri din Autostrada Transilvania şi să continuelucrările la Autostrada Cernavodă-Constanţa şi la centura Bucureştiului. Lucrărilela şoseaua de centură a Iaşiului au început în august 2008, având ca termen definalizare 36 de luni. Această şosea va lega drumul european E 583 de localităţileUricani şi Miroslava, având ca punct final drumul judeţean spre Vaslui. (Ştefan Etveş)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine