2020-04-08 09:01

Borbely: Din septembrie până în decembrie va fi cea mai dificilă perioadă

 |  16:30
Borbely: Din septembrie până în decembrie va fi cea mai dificilă perioadă

Vicepreşedintele executiv al UDMR, BorbelyLaszlo, apreciază că perioada septembrie - decembrie va fi cea mai dificilă,atât pentru populaţie, cât şi pentru Guvern, astfel că vor trebui găsitemodalităţi de a le demonstra oamenilor că se va ieşi din criză într-un termenrezonabil. Borbely a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la SfântuGheorghe, că UDMR a cerut colegilor de coaliţie o analiză, iar la nivelulUniunii s-a şi făcut o primă analiză a primelor şapte luni de guvernare."Am cerut şi colegilor din coaliţie, şi am făcut deja o primă analiză lanivelul UDMR: au trecut şapte luni de la guvernare şi hai să facem un inventara ceea ce s-a realizat şi ce nu din programul de guvernare", a spusBorbely. Potrivit acestuia, Guvernul a fost nevoit să ia "unele măsuridureroase pe care nu le bănuia la începutul anului", iar UDMR a fostsolidară cu Guvernul, chiar dacă, de exemplu, a avut un punct de vedere "multmai nuanţat" în ceea ce priveşte pensiile. Pe de altă parte, BorbelyLaszlo a susţinut că măsurile de restructurare trebuie luate, inclusiv în cepriveşte descentralizarea. "Solicităm colegilor de coaliţie să mai avem odiscuţie despre descentralizare, pentru că, din câte ştiu eu, deocamdatăsingurul minister şi singurul ministru care a făcut o reală descentralizareeste cel al sănătăţii", a afirmat liderul UDMR. El a adăugat că mai suntşi alte probleme despre care trebuie discutat, cum ar fi Legea învăţământului. "Toatălumea crede că Legea învăţământului este legea UDMR. Nu, e legea tuturor, suntdecizii de descentralizare foarte importante, dar şi altele. Nu noi ar trebuidoar să insistăm zilnic, ci toată lumea", a declarat Borbely. Acesta aadăugat că este nevoie de efectuarea unei analize la nivelul coaliţiei."Avem un program de guvernare, avem şi unele termene şi vedem ce se vaîntâmpla, apoi putem discuta cum mergem mai departe. În ceea ce priveştecoaliţia, au trecut şapte luni şi va trebui să tragem o linie să vedem ce s-aîntâmplat, fiecare minister cum a performat. Să facem această analiză şi lanivelul coaliţiei şi să vedem ce facem în toamnă", a afirmatvicepreşedintele executiv al UDMR.

În opiniaacestuia, perioada septembrie-decembrie va fi cea mai dificilă, deoarecesalariile au scăzut, iar oamenii vor fi nemulţumiţi.

"Şiatunci va trebui să găsim modalităţi de a le demonstra că ieşim din aceastăcriză într-un termen rezonabil şi că putem pune ceva, nu numai lua de lacetăţeni. Şi atunci va trebui să fim coerenţi, să comunicăm clar, în cadrulcoaliţiei vom avea această discuţie", a conchis Borbely.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-10-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine