2020-01-26 00:48

Ce mari nume din asigurări se bat pentru părți din Astra Asigurări

 |  21:11
Ce mari nume din asigurări se bat pentru părți din Astra Asigurări

Reprezentanții KPMG, lichidatorul Astra Asigurări, au arătat astăzi în fața judecătorilor de la Tribunalul București că au purtat discuții preliminare cu un număr de șase asigurători din România în vederea unor vânzări de portofolii. Patru au refuzat să meargă mai departe, însă doi dintre ei ar fi cerut oferte concrete, scriu cei de la Profit.ro.

Sursele Profit.ro spun că cele două companii ar fi Allianz Țiriac și una dintre societățile de asigurări generale deținute în România de Vienna Insurance Group, adică Asirom sau Omniasig. Cel mai probabil, cei doi ofertanți sunt Allianz Țiriac și Asirom.

“Asirom este în expansiune. După primele trei luni ale acestui an au avut cele mai mari prime brute subscrise. Mai mult, orientarea Asirom se potrivește mai bine cu cea a Astra. Pe segmentul de camioane, de exemplu, Asirom a luat mare parte din ce avea Astra. Așadar, i-ar putea fi utile părți din portofoliul Astra”, spun sursele noastre.

În privința Allianz Țiriac, un indiciu în plus este și faptul că asigurătorul, de comun acord cu lichidatorul, a cerut să renunțe la poziția de președinte al comitetului creditorilor Astra, ceea ce poate arăta că a găsit o altă metodă pentru stingerea creanței pe care o deține la Astra.

Astra Asigurări a fost, până la jumătatea anului 2014, cea mai mare societate de asigurări din România. Compania se află în lichidare, starea sa de faliment fiind confirmată definitiv de Curtea de Apel București.

În momentul în care i s-a cerut falimentul, Astra avea în portofoliu 2,5 milioane de polițe de asigurare și 1,8 milioane de clienți. În 2014 Astra a înregistrat prime brute subscrise de 777 de milioane de lei. În prezent, potrivit unui raport al KPMG Restructuring (lichidatorul numit de tribunal), firma mai avea în luna martie aproape 400.000 de polițe active, majoritatea RCA, de locuință și CASCO.

Asirom a fost la sfârșitul anului 2015 al treilea mare asigurător RCA din România. După primele trei luni ale acestui an, compania este lider de piață în ceea ce privește primele brute subscrise.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine