2020-08-10 19:42

Ce pregăteşte Guvernul săptămâna viitoare. Deciziile care vor afecta toţi românii

 |  18:07
Ce pregăteşte Guvernul săptămâna viitoare. Deciziile care vor afecta toţi românii

Recent întors din concediu, Victor Ponta anunţă planul Executivului pentru zilele ce vor urma. Trei măsuri majore se află în atenţia Guvernului, măsuri care vor afecta toţi românii.

Pe trei direcţii principale se va axa activitatea Guvernului în perioada următoare, conform premierului Victor Ponta: adoptarea Codului Fiscal în urma dezbaterilor ce vor avea loc, legea salarizării şi scăderea TVA.

CODUL FISCAL. Pentru reexaminarea Codului Fiscal, parlamentarii au fost chemați în sesiune extraordinară pe 24, 25 și 26 august, urmând ca în această perioadă Codul Fiscal să treacă prin Senat și prin Camera Deputaților. Însă, înainte de dezbaterile din Parlament, partidele se vor întâlni la discuții pentru a încerca să cadă de acord cu privire la eventualele modificări ale legii.

LEGEA SALARIZĂRII. De adoptarea Codului Fiscal depinde majorarea salariilor bugetarilor, spune premierul Victor Ponta care arată că dacă nu va fi aprobată noua lege fiscală nu poate intra în vigoare nici cea a salarizării: „Dacă nu se aprobă Codul fiscal, nu vom avea noua lege a salarizării. Normal că sunt în strânsă legătură, că sunt legate de bugetul pe care-l vom avea la dispoziţie, în baza prevederilor noului Cod fiscal. Întâi strângi bani prin Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală şi după aceea îi cheltui, nu invers” – a declarat premierul la RomâniaTV

Victor Ponta a precizat că nu i se pare nici în continuare normal ca salariile demnitarilor să fie crescute considerabil prin Ordonanţă de Urgenţă, iar restul bugetarilor să aştepte noua lege a salarizării. Premierul a arătat că este de acord ca Parlamentul să dezbată această ordonanță și să decidă dacă o adoptă sau nu.

Legea salarizării cuprinde majorarea salariului minim, măriri de salarii pentru toate categoriile, dar şi fonduri de premiere pentru anumite categorii sociale. Premierul Ponta mai spune despre legea salarizarii: "Creșterea salariului minim se aplică peste tot, și la public și la privat, mai exact la cei aproape 5,5 milioane de salariați. E prima dată când, constant, suntem mai mulți salariați decât pensionari. 1.050 de lei nu e un salariu cu care să fii necompetitiv în restul Europei, rămâi competitiv pe piața muncii și ai o perspectivă"

SCĂDEREA TVA. În ceea ce priveşte scăderea taxei pe valoare adăugată, aceasta va fi aplicabilă nu doar alimentelor, ca până acum, dar şi în ceea ce priveşte transportul, utilităţile, haine şi celelalte produse non-alimentare.

„Pentru oamenii cu venituri foarte mari şi medii, spune premierul Victor Ponta, scăderea nu e foarte vizibilă. Dar avem o mare parte din populație care cheltuiește 33% din venituri pe alimente, e și o măsură socială foarte bună, nu doar economică. Pentru cel care are 1.000 de lei venit sau 500 de lei venit e important. Practic, salariile și pensiile cresc prin această măsură. O familie de pensionari face economii de 20%, după noul TVA."


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-16Parerea ta...

CETATEAN
15 Aug 2015

Cumetre dute si apara tara cu Cocos - Udrea , Stelu , Basescu si ceilanti circari , ce-i care le-ai marit salariu de 10 ori , ministri si parlamentul . A-ti dezbinat si distrus poporul , economia , latrina inbogatitilor , bancherilor , patronilor , directorilor . Incet , incet , face-ti legile pentru voi , si sa aparati voi tara .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz