2020-08-10 11:58

Ce se întâmplă cu economia României? Florin Cîțu anunță când vom fi din nou pe creștere

 |  11:00
Ce se întâmplă cu economia României? Florin Cîțu anunță când vom fi din nou pe creștere

Florin Cîțu, ministrul FInanțelor, susține că România nu va aștepta multă vreme pentru ca economia să-și revină. Potrivit acestuia, revenirea economiei va începe odată cu trimestrul trei din 2020.

„Economia va avea o contracţie puternică anul acesta, dar revenirea va începe din trimestrul 3 şi toată lumea este de acord că în 2021 vom avea o creştere puternică, de 4%-5%”, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

"Sunt optimist, dar raţional şi moderat. Economia, da, trece printr-o perioadă dificilă. Anul acesta vom avea o contracţie a economiei, dar revenirea va fi la fel de puternică şi va începe din trimestrul trei anul acesta. (...) Toată lumea vede o revenire în V a României. Problema este alta: cu cât cade economia.

Eu vă spun că în primul trimestru cred că România va fi singura din Europa sau printre puţinele care va arăta rezultate foarte bune. Avem consumul pe martie, creşte cu 8%, în comerţul cu amănuntul", a spus ministrul Finanţelor, la B1 TV.

El a subliniat că are câteva probleme cu estimările Comisiei Europene, care susţine că previziunile de scădere cu 6% ale economiei vin după ce aceasta estimează că se vor reduce investiţiile cu 15% anul acesta.

"Total greşit. Nu am tăiat nicio investiţie, din contră, le-am crescut. Iarăşi, cei de la Comisia Europeană văd o scădere a consumului. Nu cred că aşa ceva se va întâmpla. Din contră, am susţinut şi prin şomaj tehnic, ne-am asigurat că puterea de cumpărare nu scade. (...) Sunt câteva probleme acolo în estimare. Dar, bineînţeles, sunt ale Comisiei şi cineva se uită la ele şi noi trebuie să le explicăm", a afirmat Florin Cîţu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-07Parerea ta...

CUCUDURU
07 Mai 2020

Este adevarat domnule Ministru ca nu s ataiat de la investitii dar ele trebuie realizate. Acest lucru trebuie urmarit stadiul tragerilor de catre autoritatilor in cauza si stadiul implementarii. Fara aceste lucruri bani se vor intoarce inapoi si se vor cheltui pe prostii.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz