2020-08-04 14:34

Ce se întâmplă cu prețul gazelor de la 1 iulie

 |  17:23
Ce se întâmplă cu prețul gazelor de la 1 iulie

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a anunțat că nu va exista o scumpire a gazelor la 1 iulie pentru populatie, asa cum era prevazut anterior. Mai exact, pretul gazelor naturale din productia interna va fi inghetat la 60 de lei pe MWh, iar acest lucru va dura noua luni de zile.

Decizia a fost luata pentru ca la 1 iulie ar fi trebuit sa aiba loc o scumpire la 66 de lei pe MWh, dupa cum arata calendarul de liberalizare convenit de Romania cu autoritatile europene. Iar daca acest lucru ar fi fost facut, atunci ne-am fi aflat in situatia in care gazele platite de populatie erau mai scumpe decat pe piata libera.

"Am facut doua lucruri in aceasta sedinta de guvern. Am decis sa nu majoram pretul la productia interna de gaze naturale destinata populatiei si producatorilor de energie termica, inghetand acest pret la 60 de lei pe MW, pentru o perioada de noua luni de zile.

Am luat masurile necesare ca sa ne asiguram ca in iarna o sa avem cantitati de gaze suficiente in depozite, astfel incat sa evitam aceasta traditionala discutie daca ne ajung cantitatile depozitate pentru a face fata sezonului rece", a anuntat Grigorescu marti seara, la Palatul Victoria, informeaza Mediafax.

Pana in martie 2017, populatia si termocentralele vor consuma exclusiv gaze din productia interna, iar companiile le vor folosi pe cele din import, potrivit unei decizii a ANRE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz