2020-07-03 14:59

Ceferiştii ar putea rămîne fără lefuri pe ultimele trei luni ale anului

 |  16:10
Ceferiştii ar putea rămîne fără lefuri pe ultimele trei luni ale anului

Cele trei companii feroviare ar putea rămânefără bani de salarii, de luna viitoare, în condiţiile în care încasările auscăzut cu peste 50% faţă de anul trecut. Pe de altă parte, odată cu remaniereaministrului Transporturilor, Radu Berceanu, actuala conducere a MinisteruluiTransporturilor amână privatizarea CFR Marfă.

Surse din Ministerul Transporturilor ne-audeclarat că, de luna viitoare, angajaţiiCFR ar putea rămâne fără salarii. “Nu preamai sunt bani pentru salarii la CFR. Au scăzut foarte mult încasările dinvânzarea biletelor de tren. De luna viitoare ar putea apărea probleme cu platasalariilor”, ne-au spus sursele citate. Sindicatele din CFR nici nu vor să audăde neplata salariilor pentru feroviari. “Nu se poate să nu fie bani, trebuie săprimim lefurile. Nu mai sunt bani pentru că Guvernul scăzut subvenţia pentruCFR Călători şi a majorat-o la cei din privat. Numai aşa se explică lipsabanilor de la CFR. Dacă subvenţia ar fi fost numai pentru CFR Călători, eraubani suficienţi pentru plata salariilor”, ne-a declarat preşedinteleFederaţiei Naţionale “Drum de Fier”, Florin Dobrescu. El ne-a anunţat că, în datade 20 septembrie, conducerea CFR SA aconvocat o şedinţă cu liderii de sindicat. “Numaipersonal TESA poate fi trimis în şomaj la CFR SA. Avem mii de ore neplătite decătre companie, ceferiştii nu mai lucrează fără bani”, ne-a mai spus Florin Dobrescu.

Pe de altă parte, preşedintele ClubuluiFeroviar, Ştefan Roşeanu ne-a explicat că restrucurareaCFR, prin concediere sau trimitere în şomaj tehnic a personalului, “este o mare greşeală, fără oevaluare corectă a implicaţilor privind siguranţa circulaţiei şi potenţialuluide creşte sau scădere a veniturilor”. “Ada afară doar de dragul reducerii consturilor înseamnă condamnarea la închiderea companiei şi un nou val de disponiobilizări, după alte câteva luni”, a spus Ştefan Roşeanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-06-27Parerea ta...

MARY
10 Sep 2010

stati linistiti ca molea o sa-si ia salariul.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz