2020-02-28 11:55

Ceferiştii pregătesc un miting şi o grevă generală, luna viitoare

 |  17:33

După ce au aşteptatmai bine de trei săptămâni o întâlnire cu noul ministrul al transporturilor,Anca Bagiu, liderii de sindicat din CFR au anunţat că salariaţii din sistemulferoviar pregătesc un miting urmat de o grevă generală.

Liderul FederaţieiMecanicilor de Locomotivă, Voicu Sala, ne-a declarat, ieri, că salariaţii de laCFR se pregătesc să oprească trenurile. “Noi suntem afiliaţi la Cartel Alfa, lamitingul din piaţa Victoriei (de vineri, n.n.) sunt prezenţi sindicaliştidin Federaţia Mecanicilor deLocomotivă. Se discută tot mai mult ca după întâlnirea sindicatelor din CFR cuministrul Transporturilor, Anca Boagiu, să organizăm un miting în Capitală. Dinccea ce ştim, noua conducere a Ministerului Transporturilor vine cu aceleaşipropuneri de concediere a peste 8.000 de ceferişti. De la nivelul căii feratenu mai pleacă nici un angajat. După mitingul din Capitală, de luna viitoare,pregătim o acţiune generală. La sfârşitul lunii octombrie pregătim grevagenerală”, ne-a declarat Voicu Sala. Acesta a precizat că ceferiştii aşteaptă demai bine de trei săptămâni o întâlnire cu noua conducere a MinisteruluiTransporturilor. “La întâlnireacu doamna ministru Boagiu vom sublinia necesitatea susţinerii spitalelor dinreţeaua CFR. Nu putem fi de acord cu închiderea acestor spitale unde îşi fac analizelemecanicii de locomotivă şi care sunt importante şi pentru siguranţa căiiferate”, ne-a mai declarat liderul de sindicat.

Pe de altă parte, preşedintele FederaţieiNaţionale “Drum de Fier”,Florin Dobrescu, a adăugat că Ministerul Transporturilor nupoate concedia salariaţi din CFR fără consultarea sindicatelor. “Noi avem o listă deechilibrare a bugetului. În acest timp, paza şi salubrizarea în sistemulferoviar se execută cu firme private. Dacă Ministerul Transporturilor ar rupe 0,4% din bugetpentru remedierea restricţiilor de viteză s-ar reduce pierderile de sute demilioane de lei din sistemul feroviar”, ne-a precizat Florin Dobrescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-06Parerea ta...

MARY
29 Sep 2010

Dna Boagiu , negogiati cu hotii ? MOLEA ION mai este reprezentativ pentru sindicate, cand noi i-am cerut demisia in direct la sedinta, 80 de vagoane cu piatra si 11000 de traverse le-a dus la valea ciresului si multe, multe o sa mai aflati .Promitem.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine