2020-05-25 14:30

Cel mai ieftin Revelion în ţară costă circa 100 de euro

 |  18:21
Cel mai ieftin Revelion în ţară costă circa 100 de euro

Bugetul minim necesar pentru petrecerea Revelionului în România, lacategoria 3 stele, este de 400 de lei, în pensiuniledin zonele de câmpie. Ofertele de sărbători sunt în general similare ca preţ cucele de anul trecut, dar sunt şi hoteluri şi pensiuni care au crescut sau auscăzut tarifele cu 5-15%, potrivit agenţiilor de turism.

"ÎnRomânia, cele mai mici preţuri sunt la pensiunile din zonele de câmpie. Pelocul doi se află staţiunile balneoclimaterice dinMoldova, iar pe locultrei staţiunea Călimăneşti-Căciulata. Urmează pensiunile din exteriorul arculuisubcarpatic şi cele din staţiunile balneo din Apuseni, cu excepţia staţiuniiBăile Felix", a declaratCiprian Enea, consultant www.besttourism.ro.

Deexemplu, unpachetde două nopţi la o pensiune de 3 stele situată înpădurea Trivale de lângă Piteşti costă 390 de lei (aproximativ 91 de euro),fiind inclusă şi cina festivă din noaptea de Revelion. La Tuşnad, un pachetturistic care include trei nopţi de cazare costă 276 de euro, pentru condiţiisimilare de confort şi de masă, în timp ce la Băile Felix, un sejur de treinopţi poate fi cumpărat cu aproximativ 233 de euro.

Austria rămâne“regina” vacanţei de iarnăPentru cei care vor să-şi petreacă vacanţa de iarnă în afara ţării, cel maiavantajos este să călătorească cu maşina personală sau cu autocarul, caz încare pot plăti 150-170 de euro/persoană, pentru un sejur între trei şi şaptenopţi, la un hotel de 3 stele cu demipensiune. Ca şi anul trecut, vacanţele înstrăinătate, mai ales în ţări ca Grecia şi Bulgaria, au tarife apropiate decele din ţară sau chiar mai mici, în cazul ofertelor care includ mai multe zilede cazare. Trei nopţi în Paralia Katerini, cu mic dejun şi cină festivă, costă145 de euro, cu autocarul. În schimb, amatorii de schi pot alege staţiunilePamporovo şi Bansko din Bulgaria, la preţuri de 182-203 euro pentru pachetul deşapte zile, cu mic dejun sau demipensiune, tot la categoria 3 stele. Tarifelenu includ şi accesul pe pârtia de schi, de aproximativ 55 de leva pe zi (în jurde 120 de lei), pe toate aparatele existente.

Chiardacă mai scumpă, Austria rămâne destinaţia favorită a românilor pentru vacanţade iarnă. Preţurile pornesc de la 299 de euro/săptămână, cu mic dejun inclus. ”Ceimai mulţi români care aleg destinaţii externe se orientează către Austria, darşi către alte destinaţii de schi sau către zone mai calde din Egipt", ne-adeclarat Traian Bădulescu, consilier în cadrul ANAT.

Anultrecut, aproape 35.000 de români şi-au cumpărat vacanţe în străinătate înperioada Crăciunului şi a Revelionului de la agenţiile de turism, iar peste60.000 au ales destinaţiile interne, potrivit oficialilor Asociaţiei Naţionalea Agenţiilor de Turism (ANAT).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine