2019-10-20 22:09

Centrele de colectare a lânii, “năşite” de DAEA, există doar pe hârtie

 |  12:51
Centrele de colectare a lânii, “năşite” de DAEA, există  doar pe hârtie

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, anunța cu mare tam-tam, în septembrie anul trecut, că potrivit programului de guvernare al PSD, până la finele lui 2017, vor fi înființate centre regionale de preluare și prelucrare a lânii.

Ulterior, el a menționat că astfel de demersuri sunt necesare pentru a determina fermierii să nu arunce lâna. Însă, timpul a trecut și nici până azi nu funcționează un asemenea centru de colectare și prelucrare a lânii, ministrul justificând întârzierea în stilul său caracteristic.

"Avem programul, pe care l-am introdus în proiecția bugetului pe 2018 în așa fel încât (...) în prima fază vor fi opt centre regionale, urmând ca apoi să le multiplicăm în funcție de nevoi, de capacitatea de organizare din zonele respective în așa fel încât nicio cantitate să nu fie irosită. Lâna trebuie să fie luată, valorificată și să câștige atât producătorul, cât și cel care valorifică”, a spus la acea vreme ministrul Agriculturii.  

"Prețul pe care îl obținem prin valorificarea lânii și prețul pe care îl acordăm de la bugetul de stat va fi un stimulent pentru a nu arunca lâna, pentru a valorifica. Știți foarte bine, e o calitate impresionantă la nivelul țării sunt aproximativ 36.000 de tone, iar în acest program s-au înscris 32.000 de beneficiari. Acesta e un început foarte bun. Am discutat și discut cu producătorii din domeniu, am discutat cu cei care s-au apucat să facă centre de preluare, de colectare, pentru a putea apoi să trecem la faza a doua, a treia și a patra de prelucrare a lânii, de valorificare superioară. Până acum, până la această fază de preluare și acordare a acelui leu pe kilogram, din această sumă pe care o dăm pe kilogramul de lână reușim doar să acoperim costurile pentru tuns", a declarant, anul trecut, ministrul Petre Daea. Acum, când primăvara bate la uşă iar ciobanii se pregătesc să-şi tundă oile, nu se ştie la Ministerul Agriculturii când şi dacă se va colecta lâna.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-19Parerea ta...

OAEA DAEA
19 Feb 2018

CIND AI PRIM MINISTRU O VACA , UN BOU CU CREER DE OAIE , TRECE NEOBSERVAT IN GUVERN .
Z
05 Mar 2018

Ce face ce poluarea RÂURI, PÂRAIE.... de unde OAIA bea APĂ ??????
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray