2020-05-29 11:29

CFR Călători închide podul de peste Dunăre pentru reabilitare

 |  13:53
CFR Călători închide podul de peste Dunăre pentru reabilitare

Compania Naţională CFR Călători va închide pentru mai mulţi ani podul de cale ferată peste Dunăre, în vederea realizării unor lucrări de reabilitare. În schimb, se va putea circula din nou pe o porţiune din vechiul pod Anghel Saligny.

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" - SA a demarat procedurile legale pentru a putea începe lucrările de reabilitare la podul de cale ferată peste Dunăre ((km 152+149 şi km 165+817), linia CF Bucureşti –Constanţa. În curând se va lucra însă şi pe vechiul pod Anghel Saligny, care va fi redat circulaţiei cât timp se va lucra pe noul pod. Valoarea estimată a proiectului, fără TVA se ridică la 154,9 milioane de lei. Lucrările vor fi gata în aproximativ 4 ani, informează economica.net.

Se pregăteşte o licitaţie

Astfel, compania a lansat anunţul de participare la licitaţia pentru efectuarea lucrărilor de reabilitare a podul nou, dat în folosinţă în 1987, ce traversează albia braţului Dunărea Veche al fluviului, amplasat pe intervalul de circulaţie de linie dublă Dunărea- Cernavodă Pod. Lucrările de reparaţii la podul nou se vor executa cu închiderea acestuia. "Starea tehnică actuală a tablierelor podului nou impune executarea unor lucrări de reparaţii şi adaptare a stzructurilor pentru refacerea capacităţii portante avută la proiectare şi pentru prevenirea apariţiei unor defecte, pe viitor", se arată în memoriul de exploatare al podului.

Se redeschide Saligny

Având în vedere traficul mare de călători şi marfă pe ruta Feteşti-Constanţa şi faptul că lucrările de reparaţii la noul pod vor dura o perioadă lungă de timp, CFR a decis să deschidă circulaţiei firul III, între H.m Dunărea şi staţia Cernavodă al podului Saligny, care este în momentul de faţă închis."În această situaţie, circulaţie feroviară între staţiile Dunărea şi Cernavodă se va desfăşura pe linie simplă pe mfirul de circulaţie III, de pe podul vechi. Astfel, înainte de începerea lucrărilor de reparaţii la podul nou şi anume a lucrărilor care necesită închiderea podului nou, trebuie efectuate lucrări pentru datea în exploatare a firului III", se specifică în Memoriul de exploatare a podulului.

Podul Anghel Saligny are o lungime 1500 de m şi a fost construit în 1895. Podul este amplasat pe linie simplă, aşa numitul firt III, între staţiile Dunărea şi Cernavodă Pod.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-19Parerea ta...

VLAD
19 Iul 2013

La rândul lor, ceferiștii se pregătesc să iasă în continuare în număr mare în stradă, pentru a-și exprima nemulțumirea față de nivelul scăzut al drepturilor salariale, lipsa facilităților de călătorie pe calea ferată și dezinteresul factorilor de decizie din minister în legătură cu sistemul feroviar. Intenționăm ca pe 25 iulie a.c. să organizăm un mare miting de protest, la care să participe 5.000 de ceferiști din toată țara. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că nu au fost alocate fondurile necesare întreținerii, reparării și modernizării infrastructurii feroviare si a parcului de material rulant, subvenția alocată către CFR Călători înregistrând o diminuare continuă, concomitent cu reducerea numărului de trenuri. Managerul "performant" Dorobantu Valentin de la CFR Calatori , stie cine a redus numarul de trenuri ? Daca nu stie el, stim noi .
CRISTIAN
20 Iul 2013

Cum sa dureze patru ani o asemenea lucrare. Pai in Corea de Sud sau Turcia o asemenea lucrare nu poate dura mai mult de trei maxim patru luni. Crasna incompetenta , prostie si nesimtire.
INCOMPETENTA
20 Iul 2013

reporter dus cu pluta hataraste-te: "Compania Naţională CFR Călători va închide.." sau "Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" - SA a demarat procedurile.." ?
LAMURIRE
20 Iul 2013

in sistemul feroviar sunt 3 firme feroviare de stat: societatea CFR Marfa, societatea CFR Calatori si COMPANIA CFR-SA (infrastructura). liniile si podurile) apartin de CFR-SA (infrastructura)!! dixit !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine