2020-04-05 06:33

Chilipir. Complexul Astoria Snagov, dat de ministerul transporturilor cu o chirie de garsonieră

 |  18:40
Chilipir. Complexul Astoria Snagov, dat de ministerul transporturilor cu o chirie de garsonieră

După vânzarea „pe doi lei” a HoteluluiAstoria de lângă Gara de Nord din Bucureşti, dincauza unei datorii de nici 20.000 de euro, SocietateaFeoriavă de Turism (SFT) a intrat în „combinaţii”imobiliare ultra păguboase, ce vor fi descâlcite, probabil, de procuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie. Astfel, deşi activele imobiliare ale SocietăţiiFeroviare de Turism valoarează zeci de milioane de euro, conducerea societăţiia prelungit un contract de închiriere pentru un teren deţinut la complexulAstoria de pe malul lacului Snagov către o firmă de apartament, la preţul uneigume de mestecat pe metrul pătrat sau al unei hârtii igienice de proastăcalitate.

Complexul Astoria de la Snagov, unadintre “perlele” administrate de Ministerul Transporturilor,este vânată de rechinii imobiliari care se ascund în spatele unor firme deapartament. În locaţia amplasată pemalul lacului Snagov, la marginea pădurii, există vile şi bungalow-uri de 3 şi4 stele, restaurant, săli de şedinţe, terenuri de tenis şi piscină. Anultrecut, când toată lumea era plecată în concediu, fostul director general alSFT, Radu Dumitru, a închiriat o parte din complexul turistic Astoria Snagov firmei de apartament Aqua Sport Complex la unpreţ de nici 50 de bani metrul pătrat, pentru o perioadă de cinci ani. Potrivit contractului de închiriere nr. 2028 din 20iulie 2009, SFT a închiriat aproximativ 2.500 de metri pătraţi din complexulAstoria Snagov pentru 345 de euro/lună, adică 0,13 cenţi pe metrul pătrat, respectivpiscina, terenul de lângă bazin, grupul sanitar, duşurile şi vestiarele.

Bonus, încă 500 mp la acelaşi preţ derizoriu

La trei luni de la semnareacontractului de închiriere a piscinei de la complexul Astoria Snagov, ministrultransporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu, l-a înlocuit pe directorulgeneral al SFT, Radu Dumitru, cu Ionuţ Grigore. “Ionuţ Grigore a fost şefulcomplexului Astoria Snagov. După ce a fost schimbat de liberali, acesta a fost reangajatla SFT”, ne-au declarat surse avizate. Ionuţ Grigore n-a pierdut timpul, dupănumire. La nici o zi după ce a fost instalat în funcţie, acesta semnează un actadiţionat la contractul de închiere prin care plusează cu încă 500 mp dinterenul complexului Astoria Snagov. “Obiectul contractuluiîl reprezintă folosinţa spaţiului denumit Piscină Complex Astoria-Snagov, în suprafaţă totală de 3.000mp, compus din bazin piscină, teren adiacent baziunului, grup sanitar, duşuri,vestiare, chioşc punct medical, platformă betonată situate în localitateaSnagov, Judeţul Ilfov, cu destinaţia activităţii de agrement. Chiria pentruobiectivul închiriat descris (…) este de 414euro/lună şi se aplică începând cu data de 1 mai 2010. Valoarea chiriei nuinclude TVA şi nu cuprinde contravaloarea unităţilor”, se arată în actuladiţional semnat de Grigore în 22 octombrie 2009.

Dacă tot a mai închiriat 500 mpdin complexul Astoria Snagov, directorul general al SFT a prelungit contractulpână în 2019. “Se prelungeşte cu 5 ani durata contractului, prevăzutăla capitolul III, art. 4, respectiv de la data de 21.07.2014 până la20.07.2019. Celelalteprevederi actuale rămân neschimbate”, se arată înactul adiţional.

Materialelepentru investiţii, cumpărate cu două luni în avans

Coincidenţele nu se opresc aici. În ziua semnăriiactului adiţional, respectiv 22 octombrie 2009, reprezentanţii SFT şi cei aifirmei de apartament Aqua Sport Complex încheie un proces verbal privind lucrăride reabilitare a piscinei din complexul Astoria Snagov, în valoare de circa16.000 de euro. Ulterior, s-a constatat că firma Aqua Sport Complex a cumpărat adezivpentru reamenajarea piscinei de la Snagov din mai 2009, cu două luni înainteasemnării contractului de închiriere a terenului de la Astoria.

AquaSport, înfiinţată cu două luni înaintea semnării contractului

Potrivit informaţiilor de la Oficiul Naţionalal Registrului Comerţului, firma Aqua Sport Complex a fost înfiinţată cuaproximativ două luni înaintea semnării contractului de închiriere a piscinei şiterenului de la Astoria Snagov, respectiv 18 mai 2009. Aqua Sport Complex aresediul într-o mansardă din Voluntari, judeţul Ilfov şi un capital social de 200de lei. Asociaţii firmei sunt Octavian-Liviu Plăviţu şi Camelia Popescu.

IonuţGrigore: Azie dumincă, sunt şi eu undeva, nu vreţi să vorbim mâine?

Directorul general SFT, Ionuţ Grigore, considerăcă preţul de 0,13 cenţi/mp de teren pe malul lacului Snagov nu este o chiriemică. “Azi e dumincă, sunt şi eu undeva, nu vreţi să vorbim mâine, să ne vedem,să stabilim (...)? Credeţi că eu ştiu aşa, pe din afară, când s-a prelungit? (n.n.-contractul). Pe cinci ani s-a prelungit, la acelaşipreţ la care a fost închiriat. Nu ştiula momentul ăsta dacă e 0,13 sau 0,12 cenţi/mp. Sunt în trafic, sunt cumaşina descuiată, nu pot să vă dau informaţiile astea, sunt şi cu telefonul înmână, intru în vreun pom pe aici”, ne-a declarat cel care a aprobat prelungireacontractului de închiriere cu încă 5 ani a piscinei de la Astoria Snagov.

Secretarul de stat pe probleme feroviare dinMinisterul Transporturilor, Gheorghe Popa, nu a putut fi contactat pentru a oferidetalii legate de închirierea terenului din baza complexului Astoria Snagov.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-17Parerea ta...

ION
09 Dec 2013

acest director este ai acim in functie.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine