2020-02-26 00:08

Chinezii de la PETROMIDIA au intrat în incapacitate de plată. CEFC, care a semnat pentru preluarea KMG International, nu a putut plăti o datorie de 327 milioane de dolari

 |  11:27
Chinezii de la PETROMIDIA au intrat în incapacitate de plată. CEFC, care a semnat pentru preluarea KMG International, nu a putut plăti o datorie de 327 milioane de dolari

CEFC Shanghai International Group, o filială a China CEFC Energy, compania care vrea să preia KMG International (fosta Rompetrol), a anunţat luni că a ratat plata unor obligaţiuni în valoare de 2,09 miliarde de yuani (327,3 milioane de dolari), intrând astfel în incapacitate de plată pe fondul măsurilor luate în China pentru combaterea riscurilor financiare, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Este pentru prima oară când compania nu a reuşit să răscumpere obligaţiuni, iar această situaţie survine în contextul îngrijorărilor tot mai mari care au apărut începând din luna februarie, legate de capacitatea sa de a-şi rambursa datoriile. În februarie, CEFC a anunţat că preşedintele său, Ye Jianming, este investigat pentru infracţiuni economice.

”Au avut loc schimbări semnificative în producţia şi operaţiunile emitentului, acesta nu a reuşit să atragă fondurile necesare şi nu a reuşit să ramburseze la timp principalul şi dobânzile”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul casei de clearing din Shanghai.

CEFC Shanghai a anunţat că a planificat să facă plăţile la şase luni după scadenţă.

Intrarea în default a CEFC Shanghai este cel mai recent eveniment de acest tip într-o serie de intrări în incapacitate de plată ale unor companii chineze, pe fondul unei campanii largi de combatere a riscurilor financiare. Autoritatea chineză de reglementare financiară a avertizat din nou, vineri, că bursele trebuie să monitorizeze riscurile de default ale companiilor.

CEFC susţinea în septembrie că este cea mai mai mare companie privată de petrol şi gaze din China, cu aproape 50.000 de angajaţi şi venituri de peste 40 de miliarde de dolari.

În 2017, CEFC a primit acordul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi al Consiliului Concurenţei pentru finalizarea tranzacţiei de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al KMG International.

Finalizarea tranzacţiei prin care CEFC China Energy urma să preia un pachet de 51% din acţiunile companiei petroliere KMG International NV a fost amânată pentru sfârşitul lunii iunie.

KazMunayGas International este deţinută integral de compania petrolieră KazMunayGas din Kazahstan,  este prezentă în 11 ţări şi deţine rafinăriile Petromidia Navodari (cea mai mare unitate de profil din România) şi Vega Ploieşti (cea mai veche rafinărie în funcţiune), precum şi reţele de distribuţie de carburanţi (Rompetrol) în România, Bulgaria, Moldova, Georgia, Franţa şi Spania.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-22Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
22 Mai 2018

FURATI , FURATI SI DISTRUGETI , TOATA TARA . UNDE SINT ORGANELE FISCALE SI STATUL ???? ALO SRI - DORMITI CU PENSI SPECIALE
ANONIM
24 Mai 2018

ODATA cu UCIDEREA LA VIENA A LUI Marin Ceaușescu, fratele mai mare al dictatorului Nicolae Ceaușescu, care fusese in ultimi 16 ani, pana in dec 1989, șeful Agenției Economice a României la Viena, S-A DAT SI STARTUL (de catre aparatori- tradatori ai patriei) DISTRUGERII economico-financiare a ROMANIEI (privatizarea NORD-SUD; EST-VEST e o mare vrajeala oferita de MAFIA interna pentru……….. ). A sevedea ce/cine au facut cu; creeantele externe EXISTENTE IN DEC 1989 de miliarde de dolari ale RO, cu SISTEMUL BANCAR ROMANESC,(depozitele bancare ), cu INDUSTRIA(inclusiv cea de aprare) si AGRICULTURA Ro, cu AVUTIA NATIONALA (bogatiile solului si subsolului, fauna, padurile, etc), cu alungarea din tara a peste 5 milioane de romai, cu banii FURATI din BUGETUL TARII (prin administratia publica centrala si locala supradimenisonata, cu salarii si pensii speciale), etc
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine