2020-03-30 13:33

Cifre şocante. În România se taie anual peste 38 de milioane de metri cubi de lemn

 |  15:42
Cifre şocante. În România se taie anual peste 38 de milioane de metri cubi de lemn

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, susţine că Inventarul Forestier Naţional relevă o "cifră şocantă", şi anume că în România se taie anual peste 38 de milioane de metri cubi de lemn. Ministrul adăuagă că Guvernul PSD a ascuns cifrele oficiale şi a permis tăierea fără autorizaţie a 60 de milioane de metri cubi de lemn.

"Pot să vă confirm astăzi că în România se taie într-un an de zile aproximativ 38,6 milioane de metri cubi de lemn, chiar dacă în raportul acestui ciclu II avem marja de 4,6 - 4,75, imaginaţi-vă că am putea să avem cu 4,75 la sută mai mult decât cei 38,6 prezentaţi în raport şi chiar dacă am avea cu 4,75 la sută mai puţin decât cifra oficială 38,6, oricum este un dezastru pentru ceea ce se întâmplă astăzi cu fondul forestier al României. Faptul că acest raport a fost ţinut la sertar mai bine de un an de zile de către fosta conducere a ministerului este cu atât mai grav.  A aflat de situaţie şi, în loc să-şi asume şi să caute soluţii, au încercat să muşamalizeze datele şi să-l denigreze pe domnul Marin Gheorghe (şeful Serviciului Inventar Forestier Naţional - n.r.) şi echipa sa”, a afirmat Costel Alexe, citat de News.ro.

"PSD a încercat să ascundă faptul că sub mandatul lor s-au tăiat peste 60 de milioane de metri cubi de lemn fără autorizaţie şi aceşti 60 de milioane de metri cubi sunt doar în ultimii trei ani. Probabil dacă nu ar fi existat înlocuirea guvernului şi astăzi ministerul ar fi negat aceste cifre”, a mai spus ministrul Mediului.

Alexe a mulţumit tuturor românilor care în ultimii ani au sunat la 112 sau au făcut sesizări cu privire la posibile transporturi ilegale de material lemnos. Acesta a precizat că, potrivit Greenpeace, s-a constatat că unu din cinci astfel de apeluri a confirmat un transport ilegal de lemne.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-22Parerea ta...

AșA, șI?!
22 Noi 2019

Min.Mediului, porcii din parlament, SRI-ul, boii din CSAT...CE FĂCEAU? SE FĂCEAU CĂ NU ȘTIAU! DUCEȚI-VĂ DIN NOU LA VOT, PROȘTILOR DE ROMÂNI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine