2020-08-07 22:09

Cine va încasa ajutoare la plata luminii, din 2012

 |  17:12
Cine va încasa ajutoare la plata luminii, din 2012

Ministerul Economiei a stabilit definiţia consumatorului vulnerabil, necesară pentru liberalizarea preţului la energie electrică şi gaze naturale. Cei care intră în această categorie vor beneficia de sprijinul statului pentru a-şi putea plăti facturile.

„În proiectul de Lege a energiei electrice s-a propus următoarea definiţie pentru clientul vulnerabil: clientul final aparţinând unei categorii de clienţi casnici care, din motive de vârstă, sănătate sau venituri reduse, se află în risc de marginalizare socială şi care, pentru prevenirea acestui risc, beneficiază de măsuri de protecţie socială de natură financiară şi de alte facilităţi. Măsurile de protecţie socială, precum şi criteriile de eligibilitate pentru acestea se stabilesc prin legi speciale, iar facilităţile se stabilesc prin reglementări ANRE”, a declarat, pentru Agerpres, ministrul economiei, Lucian Bode.

Sprijinul financiar se aplică celor cu un venit net mediu lunar mai mic sau egal cu salariul minim pe economie.

„Totodată, pentru aplicarea facilităţilor, s-a propus stabilirea şi a altor categorii de clienţi vulnerabili: consumatorii a căror viaţă sau sănătate este în pericol iminent în cazul deconectării de la alimentarea cu energie electrică, consumatorii cu dizabilităţi sau deficienţe fizice sau mentale sau cu boli grave, consumatorii în vârstă de peste 65 de ani care locuiesc singuri sau împreună cu persoane din aceeaşi categorie de vârstă”, a completat Bode.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz