2019-12-14 15:35

Cioloș, despre bugetul european după Brexit

 |  15:05
Cioloș, despre bugetul european după Brexit

Presiunea pe bugetul european va fi foarte mare în anii următori, iar ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va însemna un impact de 10 până la 15% asupra bugetului european, a declarat premierul Dacian Cioloș, vineri, la Forumul Internațional al Alimentației: Investim în viitorul agriculturii, scrie Agerpres.

"Presiunea pe bugetul european va fi foarte mare în anii următori, cu atât mai mult cu cât Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană și asta va însemna un impact de 10 până la 15% pe bugetul european, un impact direct, din primele estimări pe care le am. Deci, clar, presiunea pe bugetul european va fi mare și mai ales pe politica de coeziune și pe politica agricolă comună", a spus Cioloș.

Premierul a atras atenția că, în acest context, este foarte important cum va fi folosit bugetul politicii agricole comune.

"Cred că e important să ne gândim cum folosim cât mai bine bugetul politicii agricole comune, pornind de la adevăratele nevoi ale politicii agricole comune și nu de la prezervarea unor drepturi câștigate în timp în ultimii ani de negocieri ale diferitelor reforme, pentru că, dacă nu vom fi în măsură în cadrul sectorului agricol să venim cu astfel de idei, se va trece la o reformă simplă, prin tăiere. Atunci când nu reușim să ne înțelegem, (...) e cel mai simplu — tăiem procentual și ce rămâne vedem cum împărțim. Tocmai de asta cred că din timp ar trebui să avem astfel de discuții cât mai pragmatice, ținând cont de realitățile cu care ne confruntăm în momentul de față în Uniunea Europeană și cum putem face ca reformele care vor veni să ne prindă cu lecțiile făcute și cu idei cât mai bine și cât mai precis conturate", a afirmat Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray