2020-04-05 23:40

CNAIR vrea să cumpere roboți și să facă drumuri muzicale, că să reducă accidentele

 |  10:00
CNAIR vrea să cumpere roboți și să facă drumuri muzicale, că să reducă accidentele

Pentru anul 2020, CNAIR ar vrea să implementeze cel puțin alte două proiecte pilot: Roboțelul Ghid de Avertizare” si „Drumurile Partituri – Respectarea vitezei, încântarea sufletului”.

 „Obiectivul acestui proiect va consta în transformarea unor melodii celebre (ex: Ciocârlia și Drumurile noastre) în partituri din marcaje rutiere. Proiectul va necesita colaborarea cu o Universitate de muzică din România”, se arată în documentul afisat pe site-ul Companiei de Drumuri. 

Practic, prin acest proiect CNAIR va încerca realizarea în România a celebrelor„drumuri muzicale” deja testate și în alte țări precum Danemarca, Olanda, Japonia, Statele Unite, Coreea de Sud, Ungaria sau Indonezia. 

„Drumurile muzicale” se folosesc de marcaje rezonatoare realizate în asfalt care, atunci când sunt traversate de un vehicul la o anumită viteză, răsună diferit și pot „interpreta” diferite melodii - exemple video mai jos.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-03Parerea ta...

PAIUL DIN OCHI
03 Feb 2020

CNAIR vrea să cumpere roboți ? Hahahahaaaa O mai mare isprava chiar ca ăștia asta nu găsesc ? CNAIR vrea sa copieze și el ceva, de prin occident . Noi il rugam sa-si coase și sa-și peteceasca nădragi in fund si in coate dupa care sa lucreze românește daca nu nemțește .
OVIDIU
03 Feb 2020

Propun ca primul drum muzical sa fie Autostrada Moldovei
UNCETATEANLIBER
15 Feb 2020

Noi nu avem semnalizare sau este invizibilă pt ca are o calitate execrabila, nu avem marcaje, parapeti si vrem drumuri muzicale. Mai bine ar cheltui banii pe ce trebuie.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine