2020-04-08 00:16

Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ: ”România are deficit excesiv”. Reacția lui Florin Cîțu

 |  18:00
Comisia Europeană AVERTIZEAZĂ: ”România are deficit excesiv”. Reacția lui Florin Cîțu

România nu avea cum să evite procedura de deficit excesiv, lansată de Comisia Europeană, spune ministrul Finanțelor, Florin Cîțu. El dă vina pe guvernule PSD care, potrivit ministrului au ignorat timp de 3 ani avertismentele venite de la Bruxelles.

„Nu avem cum să evităm această procedură. Din momentul în care am preluat mandatul, am văzut situația bugetară și estimările pentru anul trecut. Trebuie să spunem că această procedură și acest raport se referă la 2019, la execuția din 2019. Despre 2019 am mai spus, dar trebuie să repet, am făcut avertismente că deficitul va fi mai mare de 4 % din primele luni ale anului. Au fost note interne pe care le-am prezentat deja”, a spus Cîțu.

„În vară, la rectificare, a existat o șansă că guvernul PSD să reducă deficitul. Nu s-a făcut. Atunci când am preluat mandatul, documentele pe care le-am primit de la fostul ministru de Finanțe arătau un deficit de 2,8%, iar la rectificarea bugetară care a fost deja trimisă, pe care o primsie deja ministrul de Finanțe PSD, arătau pentru sfârșitul anului 2019 acel deficit de 4%. Aceste informații erau deja știute și nu s-a făcut nimic”, a adăugat ministrul.

În opinia sa, raportul Comisiei Europene rată că „avertismentele, timp de 3 ani de zile, ale Comisiei Europene, referitoare la deficitul structural și deficitul bugetar au fost ignorate de guvernul PSD”.

Un raport al Comisiei Europene publicat astăzi arată că „deficitul preconizat pentru 2019 este peste valoarea de referinţă de 3% din PIB prevăzută în Tratat. Depăşirea nu este considerată a fi nici excepţională şi nici temporară”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine