2019-10-19 15:18

Compania Chevron renunţă la proiectele privind exploatarea gazelor de şist din România

 |  10:43
Compania Chevron renunţă la proiectele privind exploatarea gazelor de şist din România

Compania Chevron a anunțat, vineri, că renunță la proiectele din România legate de explorarea gazelor de șist, scrie The Wall Street Journal, citat de digi24.ro.

Purtătorul de cuvânt al companiei a făcut anunţul după ce, luna trecută Chevron anunțase că se retrage din activitățile de explorare a gazelor de șist din Polonia.

Premierul Victor Ponta a efectuat, luna aceasta, o vizită în Statele Unite cu scopul declarat de a atrage investitori, în cadrul căreia a participat la o masă rotundă la care au venit mai multe firme americane, printre care și Chevron.

Chevron a pus capăt anul trecut acordurilor legate de gazele de șist și din Lituania și Ucraina.

Este un pas înapoi pentru industria gazului de șist care tocmai se năștea în Europa, scrie cotidianul economic american The Wall Street Journal.

Publicația mai precizează că rezultatele explorărilor din Polonia au fost dezamăgitoare. La aceasta s-a adăugat opoziția locală față de fracturarea hidraulică, în timp ce țări precum Franța și Germania au impus un moratoriu asupra acestei tehnici. În Marea Britanie, unde un moratoriu în acest sens a fost ridicat la sfârșitul anului 2012, companiile trebuie să obțină nu mai puțin de șapte permise și să treacă printr-un proces de planificare laborios înainte de a trece la explorare și exploatare propriu-zisă.  


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-21Parerea ta...

TRECATOR
21 Feb 2015

O ia la fuga sa nu ii prinda Rusi . Pentru ei Ponta a facut moarte de om si batut pe orcine a iesit din curtea lui in comunei .
STATOR
22 Feb 2015

Bucura-te,"trecatorule", poate vin rusnacii si te adapi si tu la ugerul de unde curge vodtka !
TRECATOR
22 Feb 2015

Ha ha , eu cultiv cartofi , griu si porumb , dar ia in Siberia cam 10 - 20 mii de ministri si oameni de afaceri , tradatori furaciosi . Au distrus economia si au dezarmat tara ,ca ii apara Lasi de la Yalta si Malta .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray