2019-10-23 21:20

Companiile de stat cu pierderi, monitorizate inutil de către FMI

 |  16:02
Companiile de stat cu pierderi, monitorizate inutil de către FMI

Programulde monitorizare a unor companii încheiat de Guvern cu Fondul MonetarInternaţional (FMI) nu a dus după doi ani la nici un rezultat, iar arierateleacestor societăţi au crescut, afirmă Aurelian Dochia, consultant financiar lafirma de consultanţă Concept.

"Programul de monitorizare cu FMI după doi ani nu adus la nici un rezultat, arieratele lor au crescut de la 23,1 miliarde de leila 24,9 miliarde de lei", a declarat Dochia. Specialistul afirmă căprogramele întocmite de Guvern nu fac decât să evite restructurarea acestorcompanii.

"Prin aceste programe se reeşalonează datorii, apoiaceste datorii se şterg sau sunt tranformate în acţiuni, ceea ce ascundesituaţia reală a acestor societăţi. Apoi, prin programele de restructuraremulte societăţi cu pierderi sunt subvenţionate", a continuat Dochia, citatde Mediafax. Consultantul financiar a adăugat că anul trecut 37% dinsubvenţiile acordate de Guvern au fost direcţionate către firme de stat cupierderi. "Nu cumva această subvenţionare este o formă de ipotecare a unorsectoare care au şanse de supravieţuire?", a mai spus Dochia.

În urma negocierilor cu FMI pentru încheierea unui nouacord, lista companiilor monitorizate a fost extinsă prin includerea altor nouăsocietăţi, respectiv Poşta Română, Tarom, Complexul Energetic Turceni, Filialade Intreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Serv", ElectricaFurnizare Transilvania Nord, Oltchim, Societatea Naţională a LignituluiOltenia, precum şi societăţile Intervenţii Feroviare şi Telecomunicaţii CFR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639243-08-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray