2020-02-28 15:03

Companiile imobiliare, băncile şi retailerii străini au adus cei mai mulţi bani în România, în primul semestru

 |  16:22
Companiile imobiliare, băncile şi retailerii străini au adus cei mai mulţi bani în România, în primul semestru

Investitoriiimobiliari străini au adus în primele şase luni cei mai mulţi bani la capitalulfirmelor pe care le deţin în România, pe poziţia a doua plasându-se băncile,acestea fiind urmate de companiile de retail, potrivit datelor OficiuluiNaţional al Registrului Comerţului (ONRC). Astfel, investitorii imobiliaristrăini au adus în primul semestru peste 390 milioane de euro la capitalulfirmelor pe care le deţin în România, cea mai mare subscriere fiind realizatăla dezvoltatorul Gran Via România, cu acţionar majoritar spaniol, respectiv122,8 milioane euro. Alţi investitori imobiliari activi pe piaţa românească înprimele şase luni au fost fondul scoţian DEGI, care a adus la capitalul a douăfirme - DEGI PGV Tower şi DEGI Millennium Tower - în total aproape 20 demilioane de euro, şi fondul austriac Europolis, care a majorat cu 10,7 milioanede euro capitalul proiectului de birouri deţinut în cadrul complexului SemaParc din Bucureşti, în timp ce Global Finance a adus peste 16 milioane de eurola două firme. În ceea ce priveşte sectorul bancar, potrivit datelor ONRC,băncile-mamă au subscris la capitalul subsidiarelor din România aproape 380 demilioane de euro, GE Garanti Bank figurând în statisticile Oficiului ca fiind celmai mare aport din acest sector, cu 137,6 milioane euro. Subscrieri importanteau fost realizate şi de Alpha Bank - 71,7 milioane de euro, Volksbank - 39milioane de euro şi Intesa Sanpaolo - 29,7 milioane de euro.

Firmele dinsectorul de retail au primit de la grupurile-mamă infuzii de capital totalizândaproape 250 de milioane de euro, cea mai mare în primele şase luni fiindrealizată de reţeaua real,- Hypermarket, în valoare de 80,5 milioane de euro,realizate prin două operaţiuni. Alte majorări în acest sector au fost realizatede Lidl România - 32,6 milioane de euro, Hornbach Imobiliare - 21,5 milioane deeuro, Mega Image - 21 milioane de euro şi grupul Ikea - 17,2 milioane de euro.Totodată, firmele din România din sectorul componentelor auto au atras înperioada ianuarie-iunie investiţii de la firmele-mamă care se apropie de 190milioane de euro, iar cele de asigurări şi servicii financiare de 120 milioanede euro.

La sfârşitullunii martie, în România erau înregistrate 169.884 de firme cu acţionaristrăini, iar valoarea capitalului social subscris la acestea se ridica la 27,4miliarde de euro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-08-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine