2020-02-26 22:13

Concluzia Consiliului Concurenţei. Asigurările de viaţă, o piaţă slab dezvoltată

 |  18:20
Concluzia Consiliului Concurenţei. Asigurările de viaţă, o piaţă slab dezvoltată

O analiză a Consiliului Concurenţei arată că piaţa românească a asigurărilor de viaţă se caracterizează printr-un nivel redus de dezvoltare, cu venituri din prime subscrise şi pondere în PIB, în declin. Piaţa asigurărilor de viaţă a atins 1,63 miliarde de lei în 2013, faţă de 1,8 miliarde de lei în anul precedent.

„Analiza Consiliului Concurenţei privind asigurările de viaţă din România arată în mod clar declinul recent al acestui sector economic, scăderea fiind evidentă atunci când valoarea primelor subscrise pentru aceste asigurări este exprimată în termeni reali (ajustată cu inflaţia). Nivelul redus de dezvoltare a sectorului asigurărilor de viaţă din România apare şi mai pregnant atunci când sunt efectuate comparaţii internaţionale, din acest punct de vedere, România situându-se în urma ţărilor din regiune”, se arată în document.

Scăderea subscrierilor a diminuat ponderea asigurărilor de viaţă atât în totalul veniturilor pieţei asigurărilor, de la 21,28% în 2012 la 20,12% în 2013, cât şi în Produsul Intern Brut (PIB), la 0,26% în 2013, de lconsila 0,30% în urmă cu un an.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine