2020-07-06 23:33

Consiliul FISCAL taie din elanul Guvernului DĂNCILĂ: „Scenariul de creștere economică în 2019, excesiv de optimist...”

 |  14:43
Consiliul FISCAL taie din elanul Guvernului DĂNCILĂ: „Scenariul de creștere economică în 2019, excesiv de optimist...”

Menţinerea ipotezei de accelerare a creşterii economice reale la 5,5% în 2019 (comparativ cu un nivel situat probabil între 4 şi 4,5% în 2018) în varianta de proiecţie a cadrului macroeconomic elaborată ulterior adoptării OUG nr.114/2018 apare drept surprinzătoare şi nejustificată, consemnează Consiliul Fiscal, în opinia asupra proiectul de buget pe 2019 publicată astăzi, informează ZF.ro.

Consiliul Fiscal contestă ipotezele de venituri pe care le consideră exagerate, atât în privinţa colecării din TVA, din accize sau din veniturile extraordinare.

Dinamica avansată pentru încasările din TVA o depăşeşte substanţial pe cea a consumului privat nominal net de autoconsum prognozată de CNSP (circa 8%). Consiliul fiscal consideră că veniturile din TVA aferente anului 2018 sunt cel mai probabil supraevaluate cu circa 5 mld. lei, dincolo de eventualul impact adversal unor evoluţii macroeconomice mai puţin favorabile decât cele luate în considerare în construcţia bugetară.

Pe partea de cheltuieli, Consiliul Fiscal identifică drept potenţiale surse de riscuri cheltuielile cu bunurile şi serviciile şi cele cu dobânzile.

Consiliul fiscal apreciază că, în ipoteza unor politici fiscal-bugetare nemodificate, balanţa riscurilor este înclinată covârşitor în direcţia înregistrării unor deficite mult mai ridicate decât cele preconizate de Strategia Fiscal-Bugetară 2019-2021, semnificativ mai mari decât nivelul de referinţă “aferent braţului corectiv al Pactului de Stabilitate şi Creştere de 3% din PIB”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-05Parerea ta...

AOLICă DODă....
05 Feb 2019

Fraților! Și ăsta e REPTILIAN! Copiați imaginea și da-ți cu zoom = ochiul stâng are pupila subțiată! Deci, nu numai în SUA sau RUSIA, ORI ALTĂ ȚARĂ...ȘI NOI AVEM ”POLITICIENI”-DRACI! Cei care nu sunt, și-au vândut oricum sufletul pentru putere și bogăție!
BINE SPUNEA
05 Feb 2019

Pr.Cleopa că, în vremurile din urmă, dracii vor lua chipul oamenilor și-i vor păcăli pe cei din urmă, pupându-se cu ei pe bot, pe obraz și că, odată cu întronarea Antihristului la Ierusalim, va fi mai liniște în Iad, decât pe Pământ. Sunt și EREV -RAVII, cei din cele 5 lumi dinaintea lui Adam și Eva care apar pe pietrele, pereții peșterilor, pe piramidele din Egipt, în Mexic, etc....s-au transformat în ”înțelepții” veacului acesta când lumea se crede deșteaptă cu ajutorul tehnologiei demonstrându-i lui Dumnezeu că se poate și fără EL, ”CÂND MINTEA SE VA ÎNMULȚI”, arătându-se ”intelectualilor”, NU cu coarne, coadă și altele...ci sub formă de extratereștrii!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz