2020-08-05 14:12

Constantin Niță exclude varianta falimentului Oltchim

 |  12:33
Constantin Niță exclude varianta falimentului Oltchim

Constantin Niță, ministrul Economiei, a declarat marți la Râmnicu Vâlcea că este exclusă varianta falimentului combinatului Oltchim și că amânarea privatizării are la bază interesul investitorilor pentru preluarea și a rafinăriei Arpechim.

"Oltchim este o companie de interes național și strategic, am cerut sindicaliștilor să aibă răbdare pentru că privatizarea combinatului nu este un eșec. Dimpotrivă, amânarea a fost cerută de investitorii strategici pentru că sunt interesați și de preluarea la pachet a Oltchim cu Arpechim. Sperăm, astfel, că în intervalul de timp imediat să reușim finalizarea cu succes a negocierilor cu cei de la OMV, pentru a prelua rafinăria piteșteană", a spus Constantin Niță, potrivit Agerpres.

Termenul de privatizare al combinatului a fost amânat cu 45 de zile, interval în care se speră ca rafinăria Arpechim să poată fi preluată de statul român.

Constantin Niță a menționat că în cursul săptămânii viitoare va fi finalizată și noua organigramă a conducerii combinatului.

 

Trei investitori interesaţi de Oltchim la pachet cu Arpechim

Potrivit administratorului judiciar de la Oltchim, doi investitori sunt interesați de preluarea la pachet a Oltchim și Arpechim, aceștia fiind concernul chinez Baota Petrochemical Group și Junlun Petroleum Co. Ltd., precum și un concern din țara noastră — SIF Transilvania Project Management Company.

Oltchim este cel mai mare agent economic din județul Vâlcea și se află în insolvență din ianuarie 2013. La sfârșitul anului trecut, acesta a fost împărțit în două entități — Oltchim SPV și Oltchim.

Oltchim SPV a preluat activele perfomante și a fost scos la privatizare, ultimul termen pentru depunerea de oferte angajante fiind 28 martie, când nu s-a prezentat niciun investitor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-04-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz