2020-07-07 12:19

CONTROALE la producătorii de energie electrică. Ce vor să verifice experții ANRE și ce riscă companiile găsite în neregulă

 |  12:17
 CONTROALE la producătorii de energie electrică. Ce vor să verifice experții ANRE și ce riscă companiile găsite în neregulă

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a declanşat controale la producătorii de energie electrică pentru a vedea diferenţele dintre puterea instalată şi cea disponibilă, urmând ca unor companii să le fie reduse licenţele, a declarat, luni, preşedintele ANRE, Dumitru Chiriţă, la o conferință de profil.

„Informam cu altă ocazie că ANRE va declanşa, acum pot să vă spun că am declanşat controale la toţi operatorii de producere a energiei electrice pentru a lămuri pe deplin care este puterea instalată şi disponibilă în România astfel încât să încurajăm investiţiile în capacităţi de producere. Deja avem producători care s-au oferit voluntar să-şi reducă licenţele şi în curând o să avem noi producători cărora noi o să le reducem licenţele pentru că au capacităţi care nu mai sunt demult disponibile", a spus Dumitru Chiriţă, potrivit Agerpres.

Puterea instalată (brută) reprezintă puterea activă nominală indicata de producător şi înscrisă pe plăcuţa generatorului său în documentaţia tehnica a fabricii constructoare pentru toate generatoarele aflate în exploatare şi care nu au fost scoase din evidenţă prin casare. Puterea disponibilă (brută) este puterea activă maxima brută, de durată, pe care un grup generator o poate da, cu respectarea condiţiilor de siguranţă mecanică şi electrică.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-07Parerea ta...

CIORDEALA
14 Oct 2019

Se rezolva . 90 la 100 sa fie functionari . Iar 10 la 100 muncitori . Restul birocrati . In agenti , sau ministere ,
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz