2019-10-21 14:02

COTAR: „Transportul rutier de persoane va fi oprit în toată țara, dacă lucrurile nu se vor rezolva!”. Ce solicită transportatorii și când ar putea avea loc protestele

 |  10:46
COTAR: „Transportul rutier de persoane va fi oprit în toată țara, dacă lucrurile nu se vor rezolva!”. Ce solicită transportatorii și când ar putea avea loc protestele

Transportul rutier de persoane va fi oprit în întreaga ţară după Referendumul din 6-7 octombrie şi vor fi proteste la Guvern în cazul în care modificările privind transporturile rutiere vor fi adoptate în forma actuală, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR.

Acesta a precizat, totodată, că autorităţile abilitate pot stabili dacă organizaţia pe care o reprezintă, Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), deţine monopolul de care vorbeşte ministrul Transporturilor, Lucian Şova. "Înţeleg că domnul ministru Şova (ministrul Transporturilor, n.r.) a insistat asupra faptului că noi deţinem un monopol. Ce înseamnă monopol dacă sunt organe abilitate care pot constata dacă este vorba despre monopol, dacă firme care au respectat caietul de sarcini şi atribuire şi punctaj s-au înscris şi au câştigat înseamnă monopol, atunci domnia sa trebuie să sesizeze organele abilitate ale statului. În acelaşi timp, acest nou program de transport se vrea făcut şi pentru transportatorii români, trebuie să avem timpul necesar de a achiziţiona aceste noi autobuze. Altfel, nu avem cum. Nimeni nu ne va produce în momentul de faţă, în 4 - 5 luni de zile 1.000 - 1.500 de autobuze. Deci, pentru a putea participa şi câştiga această atribuire trebuie să avem autobuze noi. Nu avem nimic împotrivă, dar daţi-ne timpul necesar. Sau haideţi să discutăm", a spus Ştefănescu. Liderul COTAR a menţionat faptul că un vot majoritar în legătură cu prelungirea termenului până la care se pot face achiziţii de autovehicule noi de transport a fost dat la începutul anului în cadrul unei întâlniri la care a fost prezent şi ministrul Transporturilor, Lucian Şova. Întrebat ce se va întâmpla dacă în cele două zile de protest programate, autorităţile nu vor răspunde cererilor venite din partea transportatorilor, oficialul COTAR a precizat că se va ajunge la blocarea totală a transportului rutier de persoane în întreaga ţară. "Noi am stat două zile în faţa ministrului şi nu s-a întâmplat nimic. Nu ne rămâne decât, dacă domnia sa va încerca totuşi să dea acest Ordin, peste două săptămâni, după referendum, să fim în faţa Guvernului şi concomitent să oprim transportul în toată ţara", a atenţionat preşedintele COTAR. La rândul său, prim vicepreşedintele COTAR, Ion Comuși, a declarat că protestele vor fi anulate doar dacă se va retrage proiectul de modificare. "De asemenea, cerem modificarea Legii taximetriei şi a celei care reglementează activitatea 'rent a car'. Am depus solicitări la Ministerul Transporturilor, în repetate rânduri. Dorim ca activitatea de 'rent a car' să fie trecută în administraţia ARR, pentru a exista o mai bună coordonare şi funcţionare a acesteia', a afirmat Comuși. Referitor la protestele anunţate de către transportatori, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a declarat, marţi, că 325 de firme efectuează în exclusivitate în România, de peste 15 ani, transportul regulat de pasageri, iar în cazul în care reglementările în domeniu rămân la fel o altă firmă autorizată, dar care nu face parte din grupul celor 325, nu va putea să desfăşoare o astfel de activitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-09-27Parerea ta...

COADA DRACULUI
26 Sep 2018

REZOLVAREA ESTE PUNEREA SI INSTALAREA DE = GPS = DAR SI = INELE ELECTRONICE = DE UMPLEREA REZERVOARELOR , PE TOATE MICROBUZELE , AUTOBUZELE , CAMIOANE , SPECIALE , ETC . TOATE CONTROLATE DE STAT SI FISC . SE VEDE TRASEUL SI MISCARILE EFECTUATE , DE MASINI .
COTARLELE DRAKULUI
01 Oct 2018

Tiganul coclit pe nume Stefanescu Vasile nu poate mobiliza mai mult de 300 de taximetristi de aceeasi culoare si dimensiune ca si el. Nu va fi bagat niciodata in seama aceasta cioara obraznica de catre nimeni. Poate sa croncane Stefanescu cat vrea. Toti fac ceva pe el si minusculul lor protest.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray