2020-02-21 21:26

CREDITAREA. Avertismentul lui Isărescu

 |  17:19
CREDITAREA. Avertismentul lui Isărescu

„Creditul a plecat în sfârșit la drum și nu suntem lipsiți de curaj când spunem că a început să crească prea repede. Nu e lipsă de curaj, ci este chiar curaj să spui din timp «Atenție!». Creditul în lei se duce din nou către ipotecar, este bine că este în lei, dar orice creștere de două cifre trebuie să ne dea semnale de alarmă, nu să ne îmbete cu apă rece”, a declarat, joi, guvernatorul Mugur Isărescu, la conferința de presă de prezentare a Raportului trimestrial asupra inflației.

Creșterea creditării cu peste 10% trebuie să dea un semnal de alarmă, pentru că managementul unui succes este mult mai greu decât managementul unei crize, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, a explicat Iăsărescu, citat de Agerpres.

El a menționat că, în prezent, creșterea nu este prea rapidă, dar tinde să fie. Șeful BNR s-a referit exclusiv la creditul în lei care, în mare măsură, este un lucru bun, având în vedere schimbarea expunerii băncilor de pe valute pe lei. „Nu numai că nu negăm, ci încurajăm acest lucru, dar uitându-ne la viteză, care a depășit 10%, sunt ceva cifre... Peste 10% te face să îți ciulești urechile...”, a explicat guvernatorul.

În opinia sa, o bună parte din această creștere vine din Programul „Prima Casă”, care are și părți bune, dar trebuie urmărit cu atenție. Mugur Isărescu a promis o analiză detaliată pe creditele ipotecare în toamnă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-06Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
06 Aug 2015

DECI ASA ARATA "MARELE LICURICI">>>>>>>SI CE AR TREBUI.....SA MA PISH PE MINE DE FRICA????SAU DIRECT IN GURA LUI......
CARACATITA DIPLOMATIEI
06 Aug 2015

Mumia moare , de mina cu bancile . Este raspunzator de 100 miliarde euro furate si date in conturi mafiote si nu stie nimic .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine