2020-07-08 02:40

Cronica unei morţi anunţate. Activele Spitalului CF 2, dezmembrate în folosul rechinilor imobiliari

 |  19:36
Cronica unei morţi anunţate. Activele Spitalului CF 2, dezmembrate în folosul rechinilor imobiliari

Zvonurile privind închiderea SpitaluluiCF2 încep să se confirme. După bucata de pământ de 4.500 mp, pe care apierdut-o Spitalul CF 2 în 2008, un alt teren, de circa 11.000 mp pătraţi, dincadrul unităţii spitaliceşti ar putea intra în posesia Ministerului Sănătăţii. În2002, Ministerul Transporturilor a semnat un protocol princare un teren din curtea Spitalului CF2 a fost cedat Ministerului Sănătăţii. Surseavizate ne-au declarat că Ministerul Sănătăţii se pregăteşte să preia terenulde 11.000 de metri pătraţi, pe care se află sursa de apă a Spitalului CF 2,morga, centrala termică şi staţia de salvare. Odată cedat, terenul de peste unhectar aflat într-o zonă de lux a Capitalei va intra în atenţia rechinilorimobiliari, spun sursele citate.

Zilele trecute, conducereaMinisterului Transporturilor a decis trecerea salvărilor de la Spitalul CF 2 însubordinea Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti. În coordonarea SpitaluluiCF 2 au existat şapte salvări şi două maşini de descarcerare. Surse avizatene-au explicat că staţia salvărilor Spitalului CF 2 se află pe terenul cedat deMinisterul Transporturilor, în 2002, cu titlu gratuit, Ministerului Sănătăţii.“După ce s-au pierdut cei 4.500 mp teren, acum s-ar puteaceda şi cei 11.000 mp către Ministerul Sănătăţii. Prin cedarea salvărilor auînceput să cureţe terenul. Problema este că pe acest teren se află puţul de apăde unde se alimentează Spitalul CF 2, centrala termică şi morga. Tot pe cei11.000 mp de teren se află şi noua staţie de alimentare cu energie electrică aspitalului. Dacă se cedează acest teren, Spitalul CF 2 moare. Rechiniiimobiliari aşteaptă de câţiva ani închiderea Spitalului CF 2”, ne-au mai declarat sursele citate.Pe terenul de circa 11.000 mp din curtea unităţii medicale se mai află ofarmacie şi mai multe magazii. “Credem că sepregăteşte vânzarea acestui teren, care valorează milioane de euro. Uşor, uşorîncep să radă tot de pe acest teren. Chiar dacă toate spitalele CFR sunt amplasate pe terenuri aflateîn proprietatea Ministerului Transporturilor, CF 2 a renunţat la o bucată decirca 4.500 mp din propria curte. Urmează încăo halcă de 11.000 mp de teren”, ne-au spus surselecitate.

Ministerul Transporturilor confirmă transferulsalvărilor

Secretarul general alMinisterului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), Radian Tufă, ne-a explicat că staţia de salvare dela Spitalul CF 2 nu ar avea acreditare de funcţionare. “Existădiscuţii privind trecerea salvărilor dinsubordinea Spitalului CF 2 către Serviciul de Ambulanţă al MunicipiuluiBucureşti. Oamenii şi maşinile ar putea fi trecute în coordonarea Serviciuluide salvare al Capitalei. Nu este punct de staţie de salvări la Spitalul CF 2.Oricum, până în august, toate salvările ar fi trebuit acreditate. De acestesalvări se foloseşte doar Spitalul CF 2”, ne-a explicat secretarul general al MTI.El a mai spus că salvările de la Spitalul CF 2, în şaseluni, au consumat combustibil de aproximativ 80 milioane de lei vechi. “Prin transferul salvărilorla Serviciul de Ambulanţă al Capitalei se uşurează bugetul spitalului”, ne-a mai explicat Radian Tufă.Acesta respinge ideea privind cedarea terenului de circa 11.000 mp din curtea SpitaluluiCF 2 către Ministerul Sănătăţii. “Nua fost pus în aplicare procesul de predare a terenului Spitalului CF2 către Ministerul Sănătăţii. Sunt speculaţii imobiliare, există acte de intabulare peteren”, a precizat oficialul din cadrulMTI.

După tăierea salariilor, se dă afară 20% din personal

Toţi directorii spitalelor şipoliclinicilor din subordinea Ministerului Transporturilor au primit odispoziţie prin care 20% din salariaţii unităţilor spitaliceşti trebuiedisponibilizaţi. “În 20 iulie, la fiecare spital CFR s-a primit o dispoziţieprin care 20% din personal din fiecare unitate trebuie să fie disponibilizat.După tăierea lefurilor cu 25%, TVA majorat la 24%, acum dauafară 20% din personal. În spitalele CFR este nevoie de cel puţin 4.500 desalariaţi. Numai 3.300 de oameni lucrează în spitalele CFR”, ne-au explicat sursele citate. Acestea afirmă că nuau cunoştinţă dacă şi la Direcţia Medicală din Ministerul Transporturilor sefac restructurări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz