2020-04-08 09:57

Cu cât va crește salariul minim: Ludovic Orban oferă primele explicații

 |  11:43
Cu cât va crește salariul minim: Ludovic Orban oferă primele explicații

Chiar dacă PSD promisese că salariul minim va crește cu 100 lei la începutul anului următor, această măsură urmează a fi modificată, anunță premierul Ludovic Orban. Mai mult, Guvernul Orban va elimina salariul diferențiat în funcție de studii.

"Surse din Guvern spun că Executivul va susţine, în cadrul discuţiilor de azi cu patronatele, sindicatele şi BNR, varianta ca salariul să fie majorat cu 7,2%, adică o creştere netă de 83 de lei. În plus, de la 1 ianuarie, ar dispărea salariul minim diferenţiat pentru studii superioare şi medii", conform Antena 3.

"Sigur că această temă a salariului minim pe economie este o temă pe care există o varietate mare de puncte de vedere exprimate, care nu întotdeauna converg. Am încercat să căutăm să găsit o formulă de creștere a salariului minim care să țină de date obiective din economie, pe indicatori economici, care să țină cont de realități, dar să atingă și obiectivul salariului minim. Analizând creșterile, putem constata că nu a existat o regulă precisă în ultimii cinci ani, că această regulă s-a făcut pe fază de voință din partea Guvernului și nu pe baza luării în calcul a unor elemente.

Creșterea salariului minim trebuie să aibă la bază niște elemente care țin de profitabilitatea firmelor. Prin creșterea salariului minim am încercat să nu afectăm profitabilitatea companiilor", a declarat Orban.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine