2019-11-15 03:03

Cum putem afla dacă mașina proprie a fost rechemată în service de producător

 |  16:00
Cum putem afla dacă mașina proprie a fost rechemată în service de producător

Mașinile noi au tot mai multe probleme, doar în ultimul peste un milion de autoturisme au fost rechemate în service de producători importanți de pe piața auto, precum Toyota, Dacia, BMW, Porsche, Mazda, etc.

Din acest an, șoferii români vor putea verifica singuri dacă autoturismul lor se află pe lista mașinilor care urmează să revină în service în momentul în care se află la orice stație ITP din țară, informează cars.ro.

Sistemul va funcționa destul de ușor, producătorii autoturismelor urmând să comunice problemele către stațiile de Inspecție Tehnică Periodică, iar Registrul Auto Român (RAR) va prelucra datele pentru fiecare autoturism în parte, precizează site-ul citat, bazându-se pe informații apărute în presa centrală.

Mașinile cu probleme minore de fabricație au nevoie de mici schimbări care se pot regla ușor, însă există și unele automobile care au nevoie rapidă de modificări deoarece pun în pericol siguranța pasagerilor. În cea de a doua categorie au intrat, recent, peste 65 de milioane de mașini din întreaga lume, afectate de celebrul scandal al airbag-urilor Takata.

Cristian Bucur, directorul tehnic al Registrului Auto Român, a vorbit despre problema rechemării mașinilor în service. Oficialul nu s-a ferit să spună ca această                     rechemare este gratuită însă lucrurile se mișcă destul de greu, deoarece o mașină poate trece pe la mai mulți proprietari, ceea ce face ca informația să ajungă mai greu la ultimul utilizator al ei.

În 2018, doar Toyota a rechemat în service peste 1,6 milioane de mașini din întreaga lume pentru unele probleme apărute la airbag-urile mașinilor japoneze.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray