2020-08-09 20:40

Dacia Sandero, în topul mașinilor poluante din Europa

 |  18:35
Dacia Sandero, în topul mașinilor poluante din Europa

Dacia Sandero se află pe lista celor mai poluante diesel-uri Euro 6 din Europa, într-un studiu efectuat de către ONG ”Transport și Mediu”. În listă mai sunt incluse modele precum Ford Focus, Jaguar XE, Mazda 6, Mercedes Clasa S, Opel Mokka, Porsche Macan, Skoda Octavia III.

ONG menționat a publicat top 30 în domeniul mașinilor diesel poluante, precum și autoritățile naționale care au eșuat în încercarea lor de a ține fenomentul sub control. Analiza ia în calcul emisiile de oxid de carbon, mai precis raportul dintre emisiile efective și cele impuse prin reglementări. Deşi testele făcute de autoritățile franceze, germane şi britanice au arătat că în trafic emisiile de NOX sunt mult mai mari decât în laborator, autorităţile nu au luat măsuri împotriva companiilor, potrivit Hotnews.ro.

Mai mult, sunt semne ce arată că şi la alte companii – nu doar la VW – ar putea exista dispozitive de păcălire a testelor de emisii, dar autorităţile nu fac investigaţii suplimentare.

Lista cu 30 de modele cuprinde 20 de mărci şi se referă la maşini diesel Euro 6 şi la emisiile de oxid de azot.  În total pe listă sunt 20 de mărci, Renault având patru modele în listă, Opel şi Mercedes având câte trei. Nouă dintre modelele din listă au fost omologate de Marea Britanie, în timp ce Germania şi Franţa au omologat câte şapte modele.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz