2020-07-09 05:59

Dacian Cioloş: România are potențial de producție de gaz și de energie electrică

 |  13:00
Dacian Cioloş: România are potențial de producție de gaz și de energie electrică

Premierul Dacian Cioloş a declarat, marţi, că România are potențial de producție atât de gaz, cât și de energie electrică, dar trebuie avută în vedere și perspectiva europeană care pune accentul pe energie verde.

"România are potențial de producție atât de gaz, cât și de energie electrică. Și, din acest punct de vedere, strategia energetică care este în curs de finalizare la Ministerul Energiei și dorința noastră este ca ea să fie adoptată după o largă și aprofundată dezbatere publică, deci să fie asumată nu doar de către un minister sau de către un Guvern, ci să fie asumată la nivel național, această strategie este importantă pentru că va fi într-un anumit fel cartea noastră de identitate în toate discuțiile la nivel european și la nivel regional în ceea ce privește poziționarea României atât în constituirea și întărirea pieței energetice europene, cât și a parteneriatelor cu țările vecine Mării Negre", a afirmat premierul Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a mai precizat că România trebuie să se gândească şi la energia verde.

"Dorim să facem din această strategie o dovadă că România gândește și dincolo de resursele naturale pe care le poate exploata acum, mă gândesc aici la gaze, la petrol, dar putem gândi și în perspectiva europeană care pune accentul din ce în ce mai mult pe energie verde, pe energie regenerabilă, pe energie cu emisii de carbon zero. Și cred că pentru a conta pe piața energetică și pe termen lung și pentru a putea dezvolta sectorul economic bazându-ne pe resurse energetice la costuri abordabile este important să abordăm acest subiect al energiei verzi cât mai din timp și să integrăm aceste lucruri în așa fel încât să nu împiedicăm industria să evolueze. Avem în continuare în România o parte din industrie înalt consumatoare de energie, pentru care trebuie să ne gândim la perspectiva pe termen scurt, dar pe termen lung trebuie să fim în măsură să facem această trecere fără costuri suplimentare pentru economia noastră", a precizat Dacian Cioloș.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz