2020-07-10 17:13

Dai casa, scapi de datorii! Legea, pe masa lui Iohannis

 |  15:43
Dai casa, scapi de datorii! Legea, pe masa lui Iohannis

Îndelung controversată și criticată de reprezentanții băncilor, Legea dării în plată a ajuns la Palatul Cotroceni pentru promulgare. Consilierii președintelui analizează datele legii.

Legea darii in plata a fost trimisa spre promulgare la presedinte, iar Klaus Iohannis are termen de 20 de zile pentru a o promulga, pentru a o retrimite in Parlament sau pentru a o ataca la Curtea Constitutionala.

Potrivit acestei legi, debitorul va ceda toate bunurile ipotecate in favoarea creditorului, in situatia in care executarea obligatiilor asumate prin contractul de credit a fost garantata cu doua sau mai multe bunuri.

Debitorul trebuie sa transmita creditorului prin intermediul unui executor judecatoresc, al unui notar public sau al unui avocat o notificare creditorului in care anunta decizia de transmitere a dreptului de proprietate asupra bunului sau bunurilor ipotecate. Toate costurile notariale si ale executorului judecatoresc sau avocatului, dupa caz, vor fi suportate de debitor.

Promulgarea legii darii in plata in forma actuala ar putea impinge bancile comerciale sa realoce fonduri de la creditarea populatiei catre finantarea companiilor si autoritatilor publice locale, intensificand concurenta pe un segment deja aglomerat.

"Competitia este foarte acerba. Daca legea (darii in plata - n.red.) va fi promulgata in forma asta, s-ar putea sa existe o schimbare a opticii bancilor comerciale dinspre retail spre corporate, cu o presiune mai mare pe marje. Lichiditati sunt in piata a declarat Traian Halalai, presedintele EximBank, banca detinuta de stat, scrie Ziare.com.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-12-07Parerea ta...

HAZNAUA COMUNA
07 Dec 2015

O lege pentru mafiotul de Negoita si mafia Italiana ,.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz