2020-06-01 15:19

Dăncilă calcă serios pe urmele lui Ponta privind marile proiecte de infrastructură

 |  11:32
Dăncilă calcă serios pe urmele lui Ponta privind marile proiecte de infrastructură

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat recent că va înființă un Departament pentru infrastructură, sub coordonarea să, subliniind că va fi "neiertătoare" cu cei care își vor permite să întârzie lucrările sau nu își fac datoria.

Numai că această decizie a primului ministru, de a înființa un asemenea department, nu este o noutate, acest lucru fiind făcut și de fostul premier Victor Ponta, care a înființat Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, special pentru prietenul său Dan Șova, care a devenit ministru delegat pentru proiecte de infrastructură de interes național și investiții străine. Instituția, botezată de presă Departmentul Marilor Proiecte, a fost creată prin OUG în 2012, pentru a goli portofoliul de la Ministerul Economiei, ce revenea liberalilor în timpul guvernării USL.

Acest department a fost subordonat Secretariatului General al Guvernului și trebuia să se ocupe de marile proiecte de infrastructură și de unele companii de stat. A fost subordonat Secretariatului General al Guvernului și trebuia să se ocupe de marile proiecte de infrastructură și unele companii de stat.  Aproape doi ani de zile a ocupat Dan Șova funcții de primă mână în guvernele lui Victor Ponta - 18 luni a fost ministru delegat pentru Marile Proiecte, iar alte patru luni a deținut șefia la Transporturi. Practic, la acea vreme, de la Marile Proiecte de pe hârtie și ministerul Transporturilor, Dan Șova s-a retras din aparatul guvernamental așa cum a venit, fără realizări notabile, dar mândru de ele, cum a precizat chiar el. În iunie 2014 își anunța demisia de la Transporturi, clamând nevoia de a fi alături Partidului Social Democrat și lui Victor Ponta în cursa electorală pentru președinția României. Ulterior, la începutul guvernării Cioloș, Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a preluat Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, adică entitatea creată de Victor Ponta pentru prietenul său Dan Șova, pentru a putea aborda comerțul exterior și investițiile străine într-un mod coordonat. Practic, acum Viorica Dăncilă vrea să reînvie mortul îngropat de Ponta și Cioloș la Palatul Victoria și Ministerul Economiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-02Parerea ta...

IONITA POPOV
02 Iul 2019

Cu asa guvernanti, PROSTIA este la ea acasa la noi in : "Frumoasa si Fascinanta Romanie"!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine