2019-07-20 12:33

Dăncilă promite SALARIU minim crescut pentru domeniul construcțiilor

 |  16:37
Dăncilă promite SALARIU minim crescut pentru domeniul construcțiilor

Domeniul construcţiilor va fi declarat "prioritar şi de importanţă naţională" pentru economia românească, a anunţat, joi, prim-ministrul Viorica Dăncilă, precizând că, pentru acest sector, va fi stabilit "un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei".

La începutul şedinţei solemne de Guvern de la Alba Iulia, premierul a anunţat că vor fi aprobate prin memorandumuri "două acorduri în domenii prioritare pentru România - construcţii şi educaţie", care vor fi semnate cu sindicatele şi patronatele imediat după reuniune."Acordul în domeniul construcţiilor: vom declara acest sector prioritar şi de importanţă naţională pentru economia românească pentru următorii 10 ani. Pentru sectorul construcţiilor, vom stabili un salariu minim brut lunar de 3.000 de lei, vom elimina taxele pe muncă pentru angajatori, iar pentru angajat le vom stabili astfel încât salariul minim net lunar să depăşească echivalentul în lei a 500 de euro", a explicat Dăncilă.Potrivit şefei Executivului, vor fi introduse şi alte măsuri suplimentare pentru combaterea muncii la negru în acest sector, informează Agerpres.ro."O altă măsură va consta în introducerea obligativităţii de acordare a avansului pentru contracte de lucrări, în procent de 30%, indiferent de sursa de finanţare şi restituirea acestuia prin reduceri procentuale la fiecare factură, până la finalizarea proiectului", a arătat Dăncilă.În sprijinul finanţării acestui sector va fi înfiinţat "un fond de garantare pentru construcţii cu participarea statului în procent de 80% şi a firmelor de construcţii cu 20%", a informat premierul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-29Parerea ta...

BOLSEVICIK
29 Noi 2018

Inca o mazura populista care va inchide firmele mici pentru a lasa loc firmelor si clientelei psd la contracte. Cu statul mafiot.Munca la negru va creste iaf INFLATIA VA EXCALADA. MAFIA PSD DISTRUGE TOT.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray