2020-01-19 13:40

Debenhams se întoarce în România, primul magazine va fi în București Mall

 |  12:20
Debenhams se întoarce în România, primul magazine va fi în București Mall

Britanicii de la Debenhams intenționează să își redeschidă magazinele în România, iar primul magazine ar putea fi chiar în București Mall, la doar un an după ce afaceristul Octavian Radu a închis magazinele brandului din două Mall-uri situate în București, și a renunțat la franciză.

Debenhams a închis cele 6 magazine pe care le deţinea în România, iar retailerul britanic a anunţat o pierdere contabilă de 3,8 milioane de lire sterline (4,4 milioane EURO) în urma închiderii acestora, care funcţionau în franciză, precizând că francizorul local "a eşuat" în contextul condiţiilor "foarte dificile" de pe piaţă.

Debenhams reintră pe piaţa locală şi negociază un contract de închiriere cu proprietarii Bucureşti Mall (unde a fost deschis şi primul magazin Debenhams în 2007 de către compania RTC Holding, care deţinea franciza la acea vreme, n.r).

Omul de afaceri Octavian Radu, care deţinea în perioada de dinaintea crizei peste zece francize ale unor branduri internaţionale de modă, a anunţat anul trecut că renunţă la afacerile în domeniu şi închide magazinele Debenhams.

Acesta acuza atunci  dezvoltarea pe piața românească a unor branduri competitive precum Zara şi H&M și scăderea puterii de cumpărare în contextul crizei.

Ultimele magazine Debenhams din România au funcţionat în centrele comerciale Plaza România şi Bucureşti Mall.

Reţeaua Debenhams cuprinde peste 240 de magazine, în 28 ţări, şi comercializează articole şi branduri în exclusivitate, sub semnătura unor designeri internaţionali.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray