2019-10-17 13:30

Decizia GUVERNULUI care îi va scoate din minţi pe ROMÂNI

 |  17:18
Decizia GUVERNULUI care îi va scoate din minţi pe ROMÂNI

Un cunoscut producător de polistiren susţine, într-o scrisoare deschisă, că Guvernul, la inițiativa Ministerelor Administrației și Internelor, va introduce cât de curând un normativ de securitate la incendiu a locuinţelor prin care se elimină polistirenul la construcţia şi reabilitarea termică a acestora, în favoarea vatei bazaltice.

Numai că, vata bazaltică este de două ori mai scumpă decât polistirenul, iar diferenţa de preţ va fi suportată cel mai probabil din buzunarul românului.

"Este de neînţeles cum ţări dezvoltate precum Germania, Austria şi celalte ţări şi-au izolat clădirile cu polistiren la un preţ cât jumătate din preţul vatei bazaltice, iar România, o ţară cu un venit pe cap de locuitor de până la cinci ori mai mic, trebuie să plătească dublu şi acest lucru, numai dacă vata bazaltica ar fi disponibila în România la nivelul cererii sau necesităţilor", se arată în scrisoarea deschisă a producătorului de polistiren.

Acest lucru ar putea duce la dispariţia unei industrii de 100 de milioane de euro, dar şi la creşterea preţurilor locuinţelor, informează Economica.net, citat de digi24.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27Parerea ta...

UN CETATEAN
30 Ian 2017

Reabilitarea termica nu se mai face demult cu polistiren, ci cu materiale naturale si ecologice. Romania detine suficiente resurse pentru a avea asemenea inlocuitori. Exista documentatie tehnica straina valoroasa care arata ca polistirenul nu este de dorit pentru reabiliarea cladirilor inalte si pentru sanatatea mediului si a oamenilor. Apoi devine un deseu neraciclabil si nu asigura buna aerisire si ventilatie a cladirilor. Noi construim ieftin si prost exact ca si la drumiri si autostrazi. Firmele se pot converti tehnolgic la alte produse de reabilitare mai bune.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray