2020-02-28 14:25

Declaraţiile pentru contribuţiile sociale vor fi depuse într-un singur loc

 |  16:22
Declaraţiile pentru contribuţiile sociale vor fi depuse într-un singur loc

Declaraţiile privind contribuţiile pentru şomaj şi pensiivor putea fi depuse fie la Casele de Pensii, fie la Agenţiile de ocupare,angajatorii fiind scutiţi astfel de a sta la două cozi, a anunţat, ieri,directorul Casei de Pensii Bucureşti, Cristiana Dumitrache.

Potrivitsursei citate, preşedinţii Casei Naţionale de Pensii şi a Agenţiei Naţionalepentru Ocuparea Forţei de Muncă au emis un ordin comun care stabileşte cădepunerea contribuţiilor, dar şi plata lor vor putea fi făcute într-un singurloc, respectiv la casele de pensii sau la agenţiile de ocupare, evitându-seastfel aglomeraţia şi obligaţia acestora de a sta la două cozi.

CristianaDumitrache a amintit că pentru evitarea aglomeraţiei angajatorii pot trimite şiprin Poştă sau prin e-mail declaraţiile privind contribuţiile de asigurărisociale, iar plata poate fi făcută la caseriile celor două instituţii prinvirament sau prin mandat poştal.

Totpentru evitarea aglomeraţiei Casei de Pensii Bucureşti şi a Agenţiei Municipalăpentru Ocuparea Forţei de Muncă au decis să prelungească programul de lucru înzilele de 24 septembrie până la ora 19.00, sâmbătă, 25 septembrie până la ora13.00 şi luni şi marţi 27 şi 28 septembrie până la ora 18.00.

DirectorulCasei de Pensii Bucureşti a precizat că în perioada 20 august-17 septembries-au primit 7.250 de declaraţii privind contribuţiile de asigurări sociale, iardirectorul de la ANOFM Bucureşti Adriana Iorga a precizat că la instituţia pecare o conduce s-au depus în luna iulie aproximativ 18.000 de declaraţii pentrucontribuţia la şomaj, iar în august aproximativ 3.000-4.000.

Casade Pensii Bucureşti a încasat aproximativ 80 la sută din totalul sumelordeclarate, 1.5000.000 de lei, iar la şomaj s-a încasat aproximativ 60 la sutădin total, însemnând circa 127.000 de lei.

Reprezentanţiicelor două instituţii au precizat că în luna septembrie obligaţia privind platacontribuţiilor revine tot angajatului întrucât Ordonanţa 58/2010 a produsefecte până în 10 august, când a intrat în vigoare Ordonanţa 82/2010. În acestecondiţii angajaţii care au venituri de natură profesională şi încaseazăsalariul până în 10 septembrie vor fi obligaţi şi în luna octombrie să depunădeclaraţiile aferente perioadei 1-10 septembrie. Dacă ziua de salariu este după10 septembrie obligaţia privind depunerea declaraţiilor revine angajatorilorconform Ordonanţei 82.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-09-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine