2019-08-19 15:43

Descoperire a Curţii de Conturi în actele Fiscului. Cum a pierdut ANAF, aiurea, peste 14 MILIOANE de lei

 |  12:52
Descoperire a Curţii de Conturi în actele Fiscului. Cum a pierdut ANAF, aiurea, peste 14 MILIOANE de lei

Curtea de Conturi a României a descoperit recent încă o mostră clară de "ineficiență" a Fiscului.

În 2016, ANAF a tipărit şi a trimis degeaba către români şi instituţii peste 4,3 milioane de plicuri cu înştiinţări de plată. Toate s-au întors însă la destinatar şi au fost distruse. Nota de plată este estimată la peste 14 milioane de lei.

Peste 685 de mii de plicuri cu înştiinţări de plată şi decizii de impunere au fost trimise către adrese incomplete, destinatari care nu mai locuiau la acele adrese, erau persoane necunoscute sau aveau alte erori - toate s-au întors şi ANAF a plătit Postei deranjul: 2,2 milioane de lei, scrie Curtea de Conturi.

Alte sute de mii au fost trimise la instituţii şi nu au fost ridicate, în total 4,3 milioane de plicuri, adică peste 14 milioane de lei cheltuiţi fără niciun rezultat.

Datele apar în condiţiile în care România a avut în ultimii 2 ani cele mai mici venituri fiscale şi bugetare ca pondere în PIB, din istoria recentă.

Cauza a acestei risipe: starea actuală a sistemului IT, cel care emite deciziile, este critică. Nu s-au mai făcut investiţii din 2013, în contitiile în care Banca Mondială ne-a dat un împrumut de 70 de milioane de euro ca să ne modernizăm FISCUL, proiectul se numeşte RAMP.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray